Helsingin merelliset yrittäjät kokoontuivat kolmanteen verkostotapaamiseen kesäkuussa 2019.

Helsinki Biennaali viritti merelliset yrittäjät vilkkaaseen keskusteluun

Helsingissä vuonna 2020 järjestettävän Helsinki Biennaalin odotetaan näkyvän kasvavin asiakasmäärin Vallisaaren lisäksi monissa muissakin Helsingin merellisissä kohteissa ja palveluissa.

Lähes 40 merellistä yrittäjää muun muassa vesiliikenneyhtiöistä ja saarikohteista saapui 17. kesäkuuta kaupungintalolle merellisten yrittäjien kolmanteen verkostotapaamiseen, jonka pääaiheena oli tällä kertaa Helsinki Biennaali. Tilaisuuden avasi Helsingin merellisen strategian projektipäällikkö Minttu Perttula.

Perttula näkee kaupungin ja yrittäjien yhteistyön keskeisenä onnistumisen avaimena myös Helsinki Biennaalin asiakaskokemukselle.

”Helsingin merellisessä vetovoimassa on runsaasti kasvumahdollisuuksia, joiden parissa askel askeleelta etenemme. Helsinki Biennaalin toteutuminen on yksi tärkeä etappi tässä työssä. Uusien saarikohteiden kehittäminen toimiviksi lähiluonto- ja matkailukohteiksi etenee kaavojen toteuttamisen ja kunnallistekniikan myötä. Uudet merelliset palvelut, kuten kaupunkisoutuveneet sekä HSL:n Reittioppaasta nykyisin löytyvä vesiliikenne, ovat hyviä esimerkkejä pienistä, mutta tärkeistä askelista”, Perttula summaa.

Merellisten yrittäjien verkostossa Helsinki Biennaali herätti keskustelua monesta näkökulmasta. Tapahtumakokonaisuutta esittelivät Helsinki Biennaalin projektipäällikkö Hanna-Mari Peltomäki ja tapahtuman markkinoinnista, viestinnästä ja yritysyhteistyöstä vastaava Jonna Hurskainen, joka korosti tapahtuman myötä kertyvää kotimaista ja kansainvälistä medianäkyvyyttä.

Erityisesti Vallisaaren vesiliikenneasiat kiinnostivat useita merellisiä yrittäjiä. Biennaalin odotetaan vetävän noin 300 000 kävijää, joten mantereen ja saaren välisen vesiliikenteen odotetaan olevan vilkasta. Metsähallituksen erikoissuunnittelija Liisa Neuvonen esitteli tulevan vesiliikenteen kilpailutuksen suuntaviivoja. Tämän kesän aikana kilpailutuksen aikataulu ja yksityiskohdat tarkentuvat, ja lisätietoja on tulossa pian.

Helsinki Biennaalin innoittamia, kaupungista laajemminkin kiinnostuneita kävijöitä ennakoiden yrittäjiä muistutettiin myös suositusta My Helsinki -verkkopalvelusta, johon oman yrityksen tarjoamat palvelut ja markkinointikuvat on helppo lisätä veloituksetta. My Helsinki -palvelua tullaan tämän vuoden aikana syventämään entistä kattavammalla merellisellä osiolla sekä suomalaiseen kuvataiteeseen perehdyttävällä osiolla.

Seuraava merellisten yrittäjien verkostotapaaminen järjestetään syksyllä 2019.


Helsingin merellinen strategia

Merellinen verkosto liittyy Helsingin merelliseen strategiaan, joka antaa saariston ja ranta-alueiden tarjonnan ja vetovoiman kehittämiselle suuntaviivat vuoteen 2030 asti. Tavoitteena on parantaa merellisiä palveluja ja kohteiden saavutettavuutta, edistää merellisiä tapahtumia sekä jatkaa lähisaariston avaamista virkistyskäyttöön. Merkittävin uusi avaus on saaristoon toteutettava kansainvälisen nykytaiteen Helsinki Biennaali, joka järjestetään ensimmäisen kerran vuonna 2020. Biennaalin odotetaan tuovan kaupunkiin noin 300 000 uutta merellisten palvelujen käyttäjää.


Lisätietoja

Helsinki Biennaali

Hel.fi/saaristossa

My Helsinki Places -tietokanta


Sosiaalisessa mediassa

#merihelsinki #merikuuluukaikille