Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Finpron Kimmo Siira, Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen, elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva ja Jokereiden Jari Kurri Winter Sports Arena Business -seminaarissa Pekingissä. Kuva: Moi Helsinki

Helsinki avasi ovia suomalaisen talviurheiluosaamisen viennille Kiinaan

Talviolympialaiset järjestetään Pekingissä vuonna 2022 ja talviurheilulajit ovat Kiinassa kovassa nousussa. Lähivuosina Kiinaan on tavoitteena rakentaa noin 2 000 jäähallia ja lisäksi muita talviurheilupaikkoja, kuten hiihtoputkia. 

Kulttuuri- ja elinkeinoelämän yhteinen Moi Helsinki -tapahtumakokonaisuus toukokuussa auttoi suomalaisia alan yrityksiä saamaan jalansijaa Pekingissä.

Winter Sports Arena Business -seminaari herätti laajaa kiinnostusta

Moi Helsingin yhteydessä 12. toukokuuta järjestetty Winter Sports Arena Business -seminaari toimi merkittävänä ovenavauksena talviurheiluun liittyvälle yhteistyölle. Seminaari oli täyteen varattu ja siitä esitettiin myös Kiinan pääurheilukanaviin kuuluvan CCTV5:n lähetyksessä noin 1,5 minuutin mittainen uutinen, jonka näki paikallisen katsojamääräarvion mukaan yli sata miljoonaa kiinalaista.
 

Kuva: Moi Helsinki


Uutisessa kerrottiin jääkiekon kasvavasta suosiosta Pekingissä sekä Pekingin ja Suomen yhteistyöstä erityisesti jääkiekon suorituspaikkojen rakentamiseen liittyen. CCTV5 toteutti ja esitti lisäksi noin 10 minuutin mittaisen dokumentin kiekkolegenda Jari Kurrista, joka toimi Moi Helsingin yhteydessä talviurheilua edustaneen delegaation vetäjänä.

Vientihankkeet etenevät nopein askelin

Perjantaina 10. kesäkuuta Ylen aamutelevision lähetyksessä talviurheiluosaamisen viennistä keskustelivat General Manager Jari Kurri Jokereista, Beautiful Beijing -hankkeen ohjelmajohtaja Kimmo Siira Finprosta ja toimitusjohtaja Antti Terkomaa Vepe Oy:stä.

”Helsingin kaupungin ja Finpron kanssa järjestetty seminaari toimi tehokkaana starttina yhteistyölle ja verkostoitumiselle. Esimerkiksi jousto- ja monitoimikaukalot herättivät suurta kiinnostusta, ja yhteistyömahdollisuuksia on auki yleisötapahtumiin liittyvien urheiluareenojen lisäksi myös koulusektorilla”, Vepe Oy:n Antti Terkomaa kertoo.

Suomalaisen osaamisen vientiä Kiinaan edistetään nyt aiempaa laajemmalla yhteistyörintamalla, jossa myös Helsingin kaupungilla on tärkeä rooli.

”Suunnittelemme Kiinan markkinoille myös uusia vientiponnistuksia yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa”, Finpron Kimmo Siira kertoo jatkosta.

Ovien avaajan rooli kansainvälisillä markkinoilla on kaupungille tärkeä, mutta vientiponnistusten onnistumisessa tarvitaan laajan verkoston osallistumista.

”Finpron, kaupungin, yritysten ja muiden toimijoiden entistä tiiviimpi yhteistyö mahdollistaa suomalaisen osaamisen tuloksekkaan viennin Kiinan markkinoille”, Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva sanoo.

 

Lisätietoja

Ylen aamu-tv:n haastattelussa General Manager Jari Kurri Jokereista, Beautiful Beijing -hankkeen ohjelmajohtaja Kimmo Siira Finprosta ja toimitusjohtaja Antti Terkomaa Vepe Oy:stä:
Jääkiekkokaukaloita Kiinaan

CCTV5:n uutinen talviurheiluseminaarista

Moi Helsinki -verkkosivut (vain englannin ja kiinan kielellä)

 

JAA