Helsinki-apu saa mukaan uusia yrityskumppaneita

Helsinki-apu tarjoaa helsinkiläisille iäkkäille asiointi- ja keskusteluapua koronaepidemian aikana. Toiminnan ensimmäisellä viikolla on tavoitettu jo yli 10 000 yli 70-vuotiasta kaupunkilaista ja vastaanotettu yli 700 asiointitarvetta ruokakauppaan tai apteekkiin. Käytännön avunjakamisen tekevät mahdolliseksi yhteistyökumppanit, joiden joukkoon on tänään uusina saatu Yliopiston Apteekki sekä Posti ja Logisnext Finland Oy.

”On upeaa, että saimme nyt yhteiseen urakkaan uusia kumppaneita. Meihin on oltu yhteydessä eri yrityksistä ja toimialoilta alusta asti, halu auttaa ja kantaa yhteiskuntavastuuta tässä poikkeuksellisessa tilanteessa on ennen kokematonta”, Helsinki-avun johtaja Tiina Hörkkö toteaa.

Yliopiston apteekki on yhteiskunnallinen yritys, joka haluaa olla mukana huolehtimassa ikääntyneistä koronatilanteessa: ”Lähdemme erittäin mielellämme yhteistyöhön mukaan. Haluamme huolehtia myös ikääntyneistä, joilla ei ole perheenjäsentä tai läheistä auttamassa arjen asioinnissa”, johtaja Hanna-Mari Store Yliopiston Apteekista sanoo.

Ruokaostosten kuljettaminen hoituu jatkossa osin sähkövoimalla. Posti ja Logisnext Finland Oy lainaavat Helsinki-avulle 14 ympäristöystävällistä Kyburz-sähköskootteria. Logisnext Finland huolehtii skootterien huollosta ja kunnossapidosta. Posti ja Logisnext Finland kouluttavat Helsinki-avun nimeämät kuljettajat ja opastavat hallintalaitteiden käyttöön. Käyttökoulutuksen lisäksi kuljettajat noudattavat kaikkia niitä varotoimia, joita koronaviruksen takia on ohjeistettu.

Postin ja Logisnext Finland Oy:n (aiemmin Rocla Solutions Oy) pitkä yritysyhteistyö mahdollistaa tämänkaltaisten yhteiskuntavastuullisten projektien nopean käynnistämisen: ”On hyvä, että meille tulossa olleet sähköskootterit saatiin nyt väliaikaisesti tähän käyttöön. Meistä postilaisista on hienoa olla mukana osallistumassa yhteiskuntavastuuseen tälläkin tavalla”, kertoo Postin kalustosta vastaava Kari Tuomola.

Skootterilla kuljetetaan vain kauppa-asioinnin tarpeita. Lääkekuljetukset järjestetään aina erityiskuljetuksilla muulla tavoin. Helsinki-avun vapaaehtoiset ja työntekijät toimittavat ikäihmisten kauppaostoksia perille myös autoillaan, pyörillä ja jalan, mutta sähköskootterien saaminen mukaan logistiikkaketjuun sekä nopeuttaa työtä että kasvattaa volyymeja merkittävästi. Sähköskootteri on rekisteröity mopoksi, jolloin sen parkkeeraus onnistuu helposti lähemmäksi asiakasta. Peräkärryn kanssa kuormaa voi sähköskootterilla kuljettaa 270 kiloa, ja yhdellä latauksella toimintasäde on noin 110 kilometriä.

Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntien järjestämässä Helsinki-avun toiminnassa ovat yritysyhteistyökumppaneina mukana myös HOK-Elanto ja Genesys.

Helsinki-apu palvelee arkisin kello 9-16 numerossa 09 310 10020.

Lisää aiheesta: hel.fi/helsinkiapu

Aiheesta aiemmin:  Helsinki-apu aloitti toimintansa 27.03.2020