Tuntematon mestari -elokuvan näyttelijät Heikki Nousiainen ja Pertti Sveholm rooleissaan taustanaan kaunis Helsinki. Kuva: Cata Portin.

Helsinki-aiheinen elokuva elokuvateattereihin tammikuussa

Ohjaaja Klaus Härön uusi elokuva Tuntematon mestari saa Suomen ensi-iltansa 4.1.2019. Elokuvan on käsikirjoittanut Anna Heinämaa, joka kirjoitti myös Härön edellisen elokuvan, kansainvälisesti menestyneen Miekkailijan.

Tuntematon mestari -elokuvan päärooleissa ovat Heikki Nousiainen, Amos Brotherus ja Pirjo Lonka. Elokuva kertoo ikääntyvästä taidekauppiaasta, joka yrittää viimeisen kerran todistaa kykynsä niin itselleen kuin lähimmäisilleen. Tarina pohjautuu käsikirjoittaja Anna Heinämaan omaan elämään. Heinämaan äiti piti pientä taidekauppaa Bulevardin taidekeskittymässä liki kolmekymmentä vuotta, ja Heinämaa työskenteli samassa liikkeessä yli kymmenen vuotta.

Tuntematon mestari -elokuvan tapahtumat sijoittuvat helsinkiläisiin olohuoneisiin, syksyisille bulevardeille ja katukahviloihin.

”Elokuva-alalla on vaikutusta Helsingin kansainväliseen tunnettavuuteen ja kansainvälisten matkailijoiden määrän kasvuun sekä luovien alojen työllisyyteen. Siksi olemme laatimassa suunnitelmaa suurten kotimaisten ja kansainvälisten elokuvatuotantojen houkuttelemiseksi Helsinkiin. Helsinki on elokuvatuotantojen näkökulmasta toimiva, turvallinen ja tasa-arvoinen kaupunki”, sanoo Helsingin kaupungin erityissuunnittelija Taina Seitsara.

Elokuva noteerattiin syksyllä Toronton Filmifestivaaleilla, jossa se sai maailman ensi-iltansa.

Lue lisää:

Tuntematon mestari


JAA