OmaStadi-verkkosivulla voit jättää ideoita alueesi kehittämiseksi.

Helsingin osallistuva budjetointi alkaa ideoiden keräämisellä

OmaStadi-avausjuhla 25.10. ja työpajat aloittavat Helsingin osallistuvan budjetoinnin. Kaikki halukkaat pääsevät ensimmäistä kertaa ideoimaan, miten osallistuvan budjetoinnin 4,4 miljoonaa euroa käytetään. Avoimia työpajoja järjestetään monissa kaupunginosissa loka-marraskuun ajan. Ensimmäinen työpaja on Pihlajamäessä 11.10.

Yhteensä parinkymmenen työpajan tiedot on julkaistu OmaStadi.hel.fi-verkkopalvelussa, jossa ehdotuksia voi jättää 15.11. - 9.12. Ideoista laaditaan kaupunkilaisten kanssa yhdessä suunnitelmia, joista äänestetään ensi keväänä.

Helsinki on ensimmäinen suomalainen kunta, joka ottaa osallistuvan budjetoinnin käyttöön näin isossa mittakaavassa.

Ideoita voivat jättää kaikki iästä ja asuinpaikasta riippumatta. Äänestämään pääsevät äänestysvuonna 12 täyttävät.

- Kaupunkilaiset ovat erittäin luovia, kun siihen tarjotaan mahdollisuus. Tärkeä ja kriittinen kohta prosessissa on ideoiden yhteiskehittely. Olen itsekin jo päässyt kokeilemaan tämän avuksi tuotettua Osallistuvan budjetoinnin peliä. Se vaikutti toimivalta välineeltä yhteisen näkemyksen löytämiseen ja ideoiden yhteiskehittämiseen, sanoo Pirjo Tulikukka, asukasaktiivi ja Helsingin kaupunginosayhdistysten kattojärjestö Helkan toiminnanjohtaja.

Rahasumma on jaettu asukasmäärän mukaan seitsemän suurpiirin kesken. Kullakin suuripiirillä on oma stadiluotsi, joka vauhdittaa kaupunkilaisten aloitteita sekä auttaa alueen verkostoja löytämään toisensa. Heitä tapaat sekä alueesi työpajassa että alueesi kirjastossa, missä stadiluotsit päivystävät. Ajat löytyvät hel.fi/stadiluotsit.

Avausjuhlaan ilmoittautuminen alkanut

Osallistuvan budjetoinnin avausjuhlaa vietetään 25.10. Kulttuuriareena Gloriassa. Kaupunkilaiset ovat tervetulleita juhlimaan aloitusta ja tilaisuudessa pääsee myös ideoimaan OmaStadi Ideatehtaassa osallistuvan budjetoinnin ehdotuksia. Juhlamenosta huolehtivat juontaja Lotta Backlund ja improvisaatioteatteri Stella Polaris sekä Stadin juhlaorkesteri Jan Noposen johdolla.

Avausjuhla on kaikille avoin ja sinne on ilmoittauduttava 22.10. mennessä bit.ly/osbujuhla. Kahvitarjoilu alkaa klo 17 ja tilaisuus klo 17.30. Se päättyy klo 19. Paikan osoite on Pieni Roobertinkatu 12–14.

Osallistu ideointiin ja näe kuinka ideoistasi kasvaa vaikuttavia tekoja oman kotikaupunkisi parhaaksi.

OmaStadi työpajat löytyvät osoitteesta: https://omastadi.hel.fi/assemblies/tapahtumat

JAA