Kuva: Pertti Nisonen. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Kivekäs keskellä, hallintoasiantuntija Lauri Menna vasemmalla ja ylikielenkääntäjä Stefan Djupsjö oikealla.

Helsingin valtuutetut kokoontuvat ensimmäiseen etäkokoukseensa keskiviikkona 8.4.

Helsingin kaupunginvaltuuston kokous järjestetään keskiviikkona 8.4.2020 sähköisenä kokouksena.

Valtuutetut voivat osallistua kokoukseen etäyhteyksien avulla tai olemalla läsnä varsinaisessa valtuustosalissa. Kokous tulee olemaan suurin tähän mennessä järjestetyistä kunnallisten toimielinten sähköisistä kokouksista Suomessa. Helsingin 85 valtuutetun valtuusto on Suomen suurin.

–  Kaupunginvaltuusto käyttää ylintä valtaa Helsingin päätöksenteossa ja sen päätöksentekokyky vaikuttaa kauttaaltaan kaupungin toimintaan, toteaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Kivekäs (Vihr.).

Myös kaupungin muut toimielimet, kaupunginhallitus ja kaupunginhallituksen jaostot sekä toimialojen lautakunnat, ovat siirtyneet etäkokouksiin. Tällä tavoin on voitu varmistaa kaupungin päätöksenteon toimivuus myös poikkeusoloissa.

– Kunnallisessa päätöksenteossa valtuuston kokouksen järjestäminen etäkokouksena on merkittävää jo yksistään valtuuston koon vuoksi. On kuitenkin äärimmäisen tärkeää, että päätöksenteon jatkuvuus ja demokraattisuus varmistetaan myös poikkeusoloissa. Siksi Helsingin valtuusto jatkaa normaalilla kokousrytmillä ja asialistalla, toteaa Kivekäs.

Läsnäolijoiden toteaminen ja nimenhuuto sekä mahdolliset äänestämiset joudutaan järjestämään totutusta poiketen, mutta ne voidaan toteuttaa etäyhteyksien avulla kuntalain velvoittamalla tavalla.

Kaupunginvaltuuston kokoukset ovat avoimia yleisölle, mutta valtuustosalin yleisölehteri on toistaiseksi suljettu. Kokousta voi seurata Helsinki-kanavan välityksellä osoitteessa www.helsinkikanava.fi.

Kaupunginvaltuuston kokous alkaa klo 18.00. Kokouksessa tullaan käsittelemään muun muassa Hakaniemenrannan asemakaavaa ja asemakaavan muutosta sekä Kampin hiljentymiskappelin ja Puotilan ostarin asemakaavojen muuttamiset.

Kaupunginvaltuuston kokouksen esityslista on julkaistu kaupunginvaltuuston sivuilla.

Helsinki - ajankohtaista koronasta