Helsinki-päivää 12.6. vietetään verkossa.

Helsinki-päivää juhlittiin 12. kesäkuuta - katso tallenteet Helsinki-kanavalta

Helsinki-pivää juhlittiin perjantaina 12. kesäkuuta etänä. Voit katsoa tallenteet ohjelmista myös Alman konsertin Helsinki-kanavalta.

Helsinki-päivän nostouutinen, jossa linkit Helsinki-kanavan tallenteisiin

Helsingin 470. syntymäpäivää juhlitaan Helsinki-päivänä, 12.6. Tänä vuonna juhlallisuudet ovat siirtyneet verkkoon, Helsinki-kanavalle ja sosiaaliseen mediaan. Monipuolinen ohjelma starttaa Helsinki kiittää – Helsingfors tackar -lähetyksellä, jossa pormestari ja apulaispormestarit palkitsevat ansioituneita helsinkiläisiä. Päivä jatkuu vierailuilla Herttoniemen kartanoon, lastenmusiikki konserteilla, sirkuksella ja samballa. Illan kruunaa ALMAn virtuaalispektaakkeli.

Koko Helsinki-päivän ohjelma: www.helsinkipaiva.fi 

Helsingin kaupunki on perinteisesti jakanut Helsinki-päivänä tunnustukset helsinkiläisille taiteen, tieteen, urheilun ja kestävän kehityksen osaajille. Tänä vuonna palkinnot jaetaan verkossa, Helsinki-kanavalla 12.6. klo 10 alkavassa Helsinki kiittää – Helsingfors tackar -lähetyksessä.

Lähetyksessä jaetaan seuraavat tunnustukset

  • Helsingin kulttuuripalkinto 2020
  • Helsingin vuoden taiteilijat
  • Helsingin tiedepalkinto 2020
  • Helsingin tutkimusapurahat 2020
  • Vuoden helsinkiläisurheilija
  • Vuoden nuori helsinkiläisurheilija
  • Vuoden helsinkiläisvalmentaja
  • Vuoden helsinkiläinen urheiluseura
  • Helsingin ympäristöpalkinto
  • Nuorisostipendit

Helsinki kiittää – Helsingfors tackar, 12.6. klo 10–10.30 Helsinki-kanava www.helsinkikanava.fi

Helsinki-päivän ohjelma: www.helsinkipaiva.fi

Helsinki-päivänä palkittiin ansioituneita Helsingin tekijöitä, video Helsinki-kanavalla

Helsinki-päivää juhlitaan ympäri Helsinkiä

Herttoniemen kartano kesäisissä tunnelmissa

Herttoniemen kartanon Helsinki-päivän lähetyksessä tutustutaan Herttoniemen kartanon museoon ja Stadin puutarhurin kanalaan. Vuoden ensimmäiset varhaisperunat nostetaan maasta ja katsojat voivat ehdottaa nimeä kartanon uudelle kukolle - paras ehdotus palkitaan kartanon luomuraparperilla!

Herttoniemen kartanon Helsinki-päivä, 12.6. klo 10–13, Helsinki-kanava, www.helsinkikanava.fi

OstariFestari Internet special

Kontulan perinteinen OstariFestari soi tänä vuonna verkossa. J. HEARTHILL TRINITY with FRIENDS nähdään vauhdikkaalla keikalla, joka on kuvattu Kontulan nuorisokeskus Luupissa – samassa paikassa, jossa Hearthill-yhtye sai alkunsa vuonna 1996. Luvassa suvereenejä evergreenejä, autiomaa-swingiä, kantripunkia ja autotalli rock&rollia burleskein maustein.

OstariFestarin Internet special, 12.6. klo 17–18, Helsinki-kanava, www.helsinkikanava.fi

Stadin Slangi palkitsee Stadin Kundin ja Friidun

Stadin Slangi ry on Suomen bulein himajengi, joka vaalii slangin kieltä ja Stadin kotiseutuaatetta. Yhdistys valitsee vuosittain Stadin Kundin ja Friidun.

Stadin slangi on perinteisesti julkistanut Helsinki-päivänä Stadin Kundin ja Friidun Espan lavalla. Tänä vuonna julkistus tapahtuu verkossa. Stadin Kundia ja Friidua juhlistaa musiikillaan myös Sakilaiset trio.

Stadin Kundi ja Friidu, 12.6. klo 12–12.25, Helsinki-kanava, www.helsinkikanava.fi

Helsinki-päivänä herkutellaan perinteisellä raparperipiirakalla

Helsinki-päivänä myös herkutellaan yhdessä, kun Esplanadilla jo vuosia nautittu Illallinen taivaan alla siirtyy verkkoon ja kutsuu koko kaupungin yhteiselle virtuaali-illalliselle. Helsinki-päivän aamuna Kaupungintalolla perinteisesti nautitut raparperipiirakkakahvit katetaan tänä vuonna kotikeittiöihin päivän virallisen ohjeen mukaan itse leivotun piirakan kera. Raparperipiirakkaa päästään nauttimaan myös kaupungin hoivakodeissa ja palvelutaloissa, kun Palvelukeskus Helsinki valmistaa ja tarjoilee piirakkaa yli 40 hoitokodissa, päiväkodissa sekä asukas- ja potilasruokalassa eri puolilla Helsinkiä.

Illallinen Helsingin taivaan alla – virtuaalisesti, 12.6. klo 19–22, illallinentaivaanalla.yhteismaa.fi

Mimmit ja Mutaveijarit tanssittaa lapsia

Lapset pääsevät tanssimaan ja laulamaan Helsinki-päivänä Mimmien ja Mutaveijareiden tahtiin. Mimmit Musiikki yhdistää -konsertti yhdistää tutut Mimmit-laulut, tukiviittomat, tanssin ja oppimisen - suomeksi ja ruotsiksi.

Mimmit Helsinki –päivän lastenkonsertti, 12.6. klo 13 –13.45, Helsinki-kanava, www.helsinkikanava.fi

Muikea ja veikeä lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit vie kuulijansa mutaisille matkoille ja jännittäville vesireiteille! Yhtye on tunnettu energisestä lavaesiintymisestään ja useita eri musiikkityylejä yhdistelevistä mukaansatempaavista lauluistaan, joita kuuntelevat mielellään niin lapset kuin aikuisetkin.

Mutaveijarit Helsinki-päivän lastenkonsertti, 12.6. klo 16–16.30, Helsinki-kanava, www.helsinkikanava.fi

Kaupunginorkesteri onnittelee Helsinkiä Sibeliuksen sävelin

Helsingin kaupunginorkesteri juhlistaa 470 vuotta täyttävää pääkaupunkia Sibeliuksen sävelin. Helsinki-päivän erikoisohjelmassa Helsinki-kanavalla kuullaan säveltäjämestarin Preludi vaskiseitsikolle sekä Andante Festivo jousiorkesterille ja patarummuille.

Helsinki-päivän juhlasoitto, 12.6. klo 10.30–10.40, Helsinki-kanava, www.helsinkikanava.fi

Helsinki Samba Carneval innostaa tanssimaan

Helsinki Samba Carneval onnittelee ohjelmallaan Helsinkiä tarjoamalla iloa ja väriä juhlapäivään. Ohjelmassa nähdään välähdyksiä värikkäistä karnevaalikulkueista, fantasiapukukilpailusta ja karnevaalien iltajuhlista. Lisäksi piristävään karnevaalitunnelmaan pääsee virittäytymään letkeän Samba de Pagode -musiikin ja iloisen tanssinopetuksen välityksellä.

Helsinki Samba Carneval esittää, 12.6. klo 14–14.30, Helsinki-kanava, www.helsinkikanava.fi

Sirkusta Sohvatarinoista

Linnanmäen sirkuskoulun Sohvatarinoiden esiintyjät ovat iältään 14–24 vuotiaita sirkuskoulun esiintyvän ryhmän harrastajia. He ovat luoneet viime kuukausien henkilökohtaisista kokemuksista uuden tyyppisen digitaalisesti esitettävän version. Etäohjaajina ovat toimineet sirkusopettajat Maiju Mustonen ja Kimmo Hietanen.

Linnanmäen sirkuskoulu esittää, 12.6., Helsinki-kanava, www.helsinkikanava.fi

Helsinki-päivän päättää ALMAn virtuaalispektaakkeli

Helsinki-päivän ohjelman kruunaa perjantai-illan päätteeksi ALMAn virtuaaliseen Helsinkiin sijoittuva Have U Seen Her? Helsinki Day Cyber Concert -erikoiskeikka, joka striimataan Helsinki-kanavalle, burst.fi-sivulle sekä ALMAn YouTube-kanavalle. Unimaailmaan sukeltavassa livespektaakkelissa kuullaan kokonaisuudessaan ALMAn tuore debyyttilevy, ja yleisö pääsee osallistumaan luomansa avatarin avulla. Keikan toteuttavat Helsingin kaupunki, virtuaaliteknologiaan erikoistunut Zoan sekä levy-yhtiö PME Records.

Have U Seen Her? Helsinki Day Cyber Concert, 12.6. klo 21–22, Helsinki-kanava, www.helsinkikanava.fi ja burst.fi

Alman virtuaalinen livespektaakkeli kruunaa Helsinki-päivän ohjelman

Koko Helsinki-päivän ohjelma: www.helsinkipaiva.fi 

Lisää aiheesta:

Helsingin syntymäpäivänä 12.6. järjestettävää Helsinki-päivää koordinoi Helsingin tapahtumasäätiö, joka toteuttaa Helsinki-päivän lisäksi Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita.