Hel.fi-sivujen uusi ilme julkaistiin 28.11.

Helsingin sivuille kaupungin uusi ilme

Hel.fi-sivuilla julkaistiin uusi kaupungin brändinmukainen ilme 28. marraskuuta. Loppuviikon aikana sivustolla tehdään vielä korjauksia ja hienosäätöä.

Ilmeen muutoksella halutaan rauhoittaa sivuston ilmettä ja tuoda sisällöt pääosaan. Suurin muutos on sivujen oikean laidan palstasta luopuminen. Se siirretään keskipalstaan ennen alareunan linkkejä, minkä johdosta sivujen sisältötekstien alue levenee. Sivujen osoitteet tai yläreunan palvelunavigaatio eivät muutu. Sivuille tulee eri väreillä tehtyjä alueita, joita rajaavat erilaiset viivaratkaisut.

Palautteiden pohjalta parannuksia

Uudistuksessa on hyödynnetty myös sivuista käyttäjiltä tulleita palautteita ja mahdollisuus antaa palautetta on nostettu sivujen yläreunaan. Tapahtumahaku on keskeisesti esillä etusivulla. Sivuilla on otettu käyttöön IBM Watson-tekoälyyn perustuva haku, jonka päivitys on käynnissä. Uusi haku parantaa tiedon löydettävyyttä.

Perheiden, nuorten, seniorien, vammaisten, maahanmuuttajien ja yrittäjien kaupungin palveluista kertovat sivut löytyvät uudistuksen jälkeen jokaiselta sivulta alareunasta.

Uuden ilmeen mukaisia sivuja julkaistaan vaiheittain

Sivustosta julkaistaan ensin suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset osuudet, joiden jälkeen julkaistaan saksa-, ranska- ja venäjä -versiot. Seuraavaksi uudistus ulotetaan asukasryhmien sivuihin, toimialojen pääsivuihin ja projektisivustoihin.

Muutostyö vie aikaa, joten sivuilla on julkisena sekä vanhan että uuden ulkoasun mukaisia sivuja samanaikaisesti.

Uuden ilmeen on suunnitellut AgendaHelsinki.

Lisää aiheesta:

Helsingin uusi ilme

Uusi haku

Anna palautetta