Helsingin poliisi valvoo koulujen päättäjäisviikonloppuna.

Helsingin poliisi valvoo näkyvästi koulujen päättäjäisviikonloppua

Helsingin poliisi valvoo tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä tulevana koulujen päättäjäisviikonloppuna. Valvonnan painopistealueina ovat erityisesti nuorten mahdolliset kokoontumispaikat, kuten uimarannat sekä päiväkotien ja koulujen pihat.

Poliisi toivoo malttia koulujen päättymisviikonlopun viettoon.

Toivomme hartaasti, että Aluehallintovirastojen määräämiä kokoontumisrajoituksia maltettaisiin edelleen noudattaa. Pandemia ei vielä ole ohitse, vaikka nyt tilanne onkin rauhallisempi. On syytä edelleen olla varovainen ja noudattaa viranomaisten suosituksia ja ohjeita, poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta sanoo.

Poliisi valvoo nuorten päihteiden käyttöä sekä yleistä järjestystä ja turvallisuutta normaaliin tapaan. Kokoontumisiin voidaan puuttua, jos niistä aiheutuu vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.

– Poliisin näkyvällä valvonnalla estetään onnettomuuksia ja nuorten joutuminen rikosten uhriksi. Poliisi toimii päättäjäisiltana yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorisotyön sekä muiden vapaaehtoista nuorisotyötä tekevien kanssa, kertoo komisario Katja Nissinen Helsingin poliisilaitokselta.

Nuorten alkoholin hallussapidosta seuraa sakko ja asiasta ilmoitetaan sekä nuorten huoltajille että lastensuojeluviranomaisille. Alaikäisillä olevat alkoholijuomat otetaan poliisin haltuun ja hävitetään. Mikäli poliisi tapaa alle 15-vuotiaiden lasten hallusta alkoholia tai nämä ovat päihtyneitä, heidät luovutetaan vanhempien tai sosiaaliviranomaisten huostaan.

– Päihteiden rooli nuorten juhlinnassa on vähentynyt ja meno on yleisesti rauhoittunut. Sen takia myös häiriöt ja ylilyönnit ovat vuosien varrella vähentyneet.

Poliisi toivoo kuitenkin, että vanhemmat sopisivat yhteisistä pelisäännöistä lastensa ja nuortensa kanssa ennen iltaa. Vanhempien olisi hyvä olla illan mittaan lapsiinsa yhteydessä, sillä päävastuu heistä on vanhemmilla.

Poliisi kehottaa lapsia ja nuoria hakemaan viipymättä apua, jos juhlimisen aikana kuitenkin sattuu jotain ikävää. Apua saa paikan päällä poliisilta ja nuorisotyöntekijöiltä tai soittamalla hätänumeroon 112!

Helsingin poliisi kertoo koulujen päättäjäisviikonlopun valvonnasta Twitterissä osoitteessa: www.twitter.com/helsinkipoliisi sekä Instagramissa soitteessa: www.instagram.com/helsinkipoliisi. Molempia tilejä voi seurata rekisteröitymättä palveluun.

Kuva: Helsingin poliisi.