Suoraan sisältöön
A A A
Osallisuuspelilauta ja pelikortit. Kuva: Maarit Hohteri

Helsingin kaupungin osallisuuspeli kiinnostaa maailmalla

Viime vuonna kaupungin sisäiseksi työkaluksi lanseerattu osallisuuspeli on herättänyt kiinnostusta maailmanlaajuisesti. Kaupunki ei uuden strategiansa mukaisesti ole virkakoneisto, vaan paikka ja yhteisö, jonka kehittämiseen ja asioiden parantamiseen kaupunkilaiset osallistuvat aktiivisesti. Tähän lupaukseen vastataan osallisuutta uudella tavalla aktivoivalla lautapelillä – osallisuuspelillä.


Kaupunginkanslian osallisuusyksikön johdolla kehitetty osallisuuspeli auttaa kaupungin työntekijöitä pohtimaan, miten toimintaa ja palveluja voidaan suunnitella entistä paremmiksi – yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Peli auttaa kaupungin työntekijöitä kysymään fiksummin valmisteltavista asioista eri kaupunkilaisryhmiltä.

”Peliä on tällä hetkellä kokeillut yli 2000 kaupungin työntekijää, pelikertoja on jo lähemmäs 250 kertaa. Nyt pelistä on kiinnostuttu myös maailmalla ja saamme lähes päivittäin yhteydenottoja niin kaupungeista, medialta kuin oppilaitoksista tätä peliä koskien. Lautapeliksi tehtyä osallisuuspeliä tehdäänkin parhaillaan englanniksi”, kertoo asukasyhteistyöpäällikkö Titta Reunanen Helsingin kaupungilta.

Viimeisimmät yhteydenotot ovat tulleet Yhdysvalloista Blacksburgista, Greensborosta ja Louisvillestä, Britanniassa kiinnostus on herännyt ainakin eräissä lontoolaisissa medioissa sekä Dudleyssä.

Kotimaassa peli tulee leviämään, sillä Kuntaliitto on tekemässä pelistä pienemmillekin kunnille sopivaa versiota.

Osallisuus ei ole samaa mieltä olemista

Pelissä nostetaan esille uusia ja vanhoja asioita, joita halutaan tehdä hiukan paremmin. Palvelumuotoiluun keskittynyt Hellon toimi kaupungin ja työntekijöiden yhteistyökumppanina peliä kehitettäessä. Pelin kulkua johtaa koulutettu fasilitaattori, muuten peliä voi pelata kuka vain kaupungin palveluista ja toiminnasta ja niiden kehittämisestä kiinnostunut.

”Osallisuuden tavoite ei ole se, että kaikki olisivat lopuksi samaa mieltä. Parhaimmillaan osallisuus johtaa siihen, että palveluita kehittävä henkilöstö oivaltaa, mitä osallisuus tarkoittaa omassa työssä ja miten se tällä hetkellä toteutuu. Sen jälkeen voidaan sopia konkreettisia toimenpiteitä, joilla osallisuutta kehitetään jatkossa”, kertoo osallisuuspelityöryhmän Tommi Laitio.

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalla on löydetty pelin avulla runsaasti ideoita ja menetelmiä asukkaiden vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseksi. Ideoita on tullut digitaaliseen osallisuuteen, alueiden ja tilojen viihtyisyyden yhteiseen parantamiseen sekä monenlaisiin pop up -tapahtumiin, joita voidaan tuoda julkisiin tiloihin eri puolilla kaupunkia. Toteuttamiskelpoisimmat otetaan osaksi toimintasuunnitelmia.

Bloombergcities: How Helsinki uses a board game to promote public participation

JAA