Vallisaari. Kuva: Kalle Kataila

Helsingin merelliset vierailukohteet löytyvät kootusti MyHelsinki.fi-sivustolta

MyHelsinki.fi-palvelun uusi kokonaisuus esittelee Helsingin ainutlaatuisia saarikohteita. Kokonaisuus kerää merellisen Helsingin sisällöt yhteen osoitteeseen ensimmäistä kertaa. Helsingin kaupungin merellinen strategia pyrkii edistämään saarikohteiden saavutettavuutta.

MyHelsinki.fi-palvelun Naapurustot-sivusto esittelee Helsingin kiehtovimpia kaupunginosia. Naapurustojen parhaat nähtävyydet, ravintolat ja tapahtumat aina Vuosaaresta Lauttasaareen ja Ullanlinnaan asti löytyvät kootusti sivustolta. Merellinen Helsinki -kokonaisuus tuo mukaan myös Helsingin monet saarikohteet.

Merellinen Helsinki tarjoaa parhaat vinkit matkailijoille ja kaupunkilaisille, etsivät he sitten kävelyetäisyydellä sijaitsevia tai lyhyen venematkan päästä löytyviä saarikohteita. Sivustolta löytyy yhteensä neljä merellistä naapurustoa, missä jokaisessa esitellään useita eri saaria.

Naapurustojen kautta pyrimme kannustamaan matkailijoita tutustumaan Helsinkiin mahdollisimman laajalti. Myös kaupunkilaiset voivat löytää sivuilta uusia näkökulmia. Helsingistä löytyy upeita paikkoja, jotka ovat keskustan ulkopuolella, mutta helposti saavutettavissa. Merellisyys on olennainen osa Helsinkiä ja saarikohteiden lisääminen sivustolle toivottavasti kannustaa sekä kaupunkilaisia että matkailijoita tutustumaan niihin entistä rohkeammin,” kuvailee Helsinki Marketingin toimitusjohtaja Laura Aalto.

Helsinki vahvistaa saariston vetovoimaa, saavutettavuutta ja palveluita

Merellinen Helsinki on osa MyHelsinki.fi-sivuston sisältöstrategiaa sekä Helsingin kaupungin merellistä strategiaa. Helsingin kaupunki pyrkii viime keväänä aloitetun strategiatyön kautta elävöittämään pääkaupungin merellisiä kohteita ja tuomaan niitä entistä paremmin kaupunkilaisten sekä matkailijoiden tietoisuuteen.

Lähdemme kehittämään Helsingin merellisiä kohteita kaupunkilaisilta viime keväänä keräämiemme ideoiden pohjalta. Saarikohteiden täytyy olla mahdollisimman avoimia, todellisia lähiluontokohteita, jonne ihmiset löytävät helposti. Lisäksi haluamme kertoa, miten retkeillä saaristossa luontoa kunnioittaen. Tänä kesänä olemme keskittyneet viestintään ja kehitysideoiden kokoamiseen sekä yrittäjäyhteistyöhön. Olemme myös kehittäneet Palvelukartta.hel.fi-sivustoa, josta löytyy nyt jo lähes 30 saarikohteen kuvaukset. Työ on vasta alussa, mutta tavoite on avata uusia kohteita merelle jo ensi kesänä,” kertoo Minttu Perttula, Helsingin kaupungin merellisen strategian projektipäällikkö.

Seuraavia askeleita merellisen strategian toteutuksen osalta ovat saarikohteiden palvelut. Muun muassa vesiliikenteen digitaalinen kehittäminen, merellisten porttien Kauppatorin ja Hakaniemen kehittäminen, viemäröinti ja juomaveden saatavuus ovat keskeisiä toimenpiteitä tuleville vuosille. Merellisen huollon kysymykset ja muovittoman meren tavoite on sovitettava yhteen lisääntyvän käytön kanssa.

Useat saarikohteet houkuttelevat jo nyt paljon vierailijoita esimerkiksi toimivien ravintolapalveluiden ja kiinnostavien tapahtumien vuoksi. Muun muassa Lonnan saaren konsertit sekä joogatapahtumat ovat suosittuja ja Vallisaaressa pääsi tänä kesänä kokeilemaan jousiammuntaa. Suomenlinnassa Viapori Jazz ja maailmankiertueella olevan libanonilaistaiteilija Zad Moultakan SamaS-näyttely viihdyttävät vierailijoita tänä syksynä.

Merellinen julkisen taiteen suurtapahtuma Helsinki Biennaali järjestetään ensimmäistä kertaa vuonna 2020. Biennaali tulee levittäytymään pääkaupungin rannoille ja saariin ja sen odotetaan houkuttelevan paikalle yli 300 000 kävijää. Helsinki Biennaalia koordinoi HAM.

MyHelsinki.fi 
Palvelukartta.hel.fi