Kuva: Tuuli Hiidensalo

Helsingin kaupunki etsii tuhansia kesätyöntekijöitä, 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 24. helmikuuta

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu haku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 24. helmikuuta ja päättyy 9. maaliskuuta klo 16. Kesäväkeä etsitään myös kaupungin omistamiin yhtiöihin ja lisäksi ensimmäistä kertaa Helsinki Biennaaliin sekä kaupungin toiminnan laaduntarkkailuun liittyen. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 4 000.

Helsingin tarjoamia kesätöitä haetaan sähköisesti kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta osoitteessa Helsinkirekry.fi > Avoimet työpaikat > Kesätyöt ja kesäsijaisuudet. Hakuaika näkyy kunkin tehtävän kohdalla erikseen. Sivustoa kannattaa seurata aktiivisesti, sillä uusia paikkoja tulee hakuun lähes viikoittain kevään mittaan. Kaupungin yhtiöissä avoimena oleviin kesätyöpaikkoihin haetaan kunkin tahon omien sivustojen kautta.

Kesätyöntekijöitä palkataan muun muassa hoitoalalle, puistotyöntekijöiksi, keittiötöihin, erilaisiin toimistotehtäviin, suunnittelijaharjoittelijoiksi, rakennusapumiehiksi ja liikuntapaikanhoitotehtäviin. Alan opiskelijoita ja ammattilaisia kaupunki hakee erityisesti sosiaali- ja terveystoimialan palvelukseen vuosilomansijaisiksi.

Kaupungin yhtiöiden, laaduntarkkailijoiden ja Helsinki Biennaalin tehtävät monipuolistavat valikoimaa

Kaupungin omistamien yhtiöiden puolella oli viime vuonna lukuisia suosittuja tehtäviä, kuten esimerkiksi Palmian kesäapulaisen, Helenin taloushallinnon assistentin, Helsinki Marketingin Helsinki Helpin ja Korkeasaaren asiakaspalvelijan tehtävät.

Tämän kesän uutuutena kaupunki palkkaa 40 laaduntarkkailijaa havainnoimaan kaupunkistrategian tavoitteiden toteutumista käytännössä. Katutöiden arviointiin ja tiimipäälliköiden rekrytointiin liittyvä insinööriopiskelijoiden haku käynnistyy 21. tammikuuta ja palvelujen sekä kohteiden laaduntarkkailijoihin liittyvä haku 24. helmikuuta.

Lisäksi Helsingin taidemuseo HAM hakee Vallisaaressa järjestettävään kansainväliseen Helsinki Biennaaliin liittyen 48 kesätyöntekijää näyttelyvalvojiksi. Työ tehdään Seure Henkilöstöpalveluiden kautta. Edellytyksenä on vähintään 18 vuoden ikä. Haku alkoi 17. tammikuuta.

Helsingin kaupungin hoitotyön kesäsijaisuudet haetaan tänä vuonna 2020 Seure Henkilöstöpalveluiden kautta. Tammikuun aikana aukeavissa hauissa haetaan satoja lähihoitajia, sairaanhoitajia ja terveydenhoitajia.

Yhtiöt tarjoavat tänäkin vuonna satoja kesätyöpaikkoja. Ravintola-, kiinteistö-, siivous- ja turvapalveluja tarjoava Palmia palkkaa noin 150 kesätyöntekijää ja kesäapulaista. Avoimia kesätyöpaikkoja on muun muassa turvapalveluissa ja erilaisissa kiinteistöhuollon sekä siivouksen tehtävissä. Palmia voi palkata kesäapulaisiksi jo 15 vuotta täyttäneitä, eikä aiempaa työkokemusta vaadita. Kesäsijaisuuksiin valittavilta henkilöiltä odotetaan työelämän tai alan kokemusta.

Helen-konserni tarjoaa yli 70 kesätyöpaikkaa voimalaitoksilla, kunnossapidossa, suunnittelussa sekä asiakaspalvelu- ja asiantuntijatehtävissä. Kesätyöpaikkoja tarjotaan eri alojen ja koulutusasteiden opiskelijoille keskimäärin kolmen kuukauden ajaksi. Muutamia kesätyöpaikkoja on myös alle 18-vuotiaille. Helsingin Satama puolestaan palkkaa yhteensä 12 kesätyöntekijää erilaisiin toimisto- ja satamatyötehtäviin- sekä palveluvastaaviksi noin 2–4 kuukauden ajaksi.

Helsinki Marketing etsii 20:tä Helsinki Helpiä opastamaan vierailijoita kesäisen kaupungin kaduilla. Matkailuneuvontapisteisiin keskustaan ja Helsinki-Vantaan lentoasemalle palkataan noin kymmenen henkilöä kesätyöntekijöiksi eripituisiin osa-aikaisiin ja täyspäiväisiin työsuhteisiin.

Lisäksi Korkeasaaren eläintarhan säätiö palkkaa noin 55 kesätyöntekijää asiakaspalvelutehtäviin, ympäristön- ja kiinteistönhoitotehtäviin sekä eläintenhoitajiksi. Kesätyöntekijöiden tulee olla täysi-ikäisiä ja eläintenhoitotehtäviin edellytetään soveltuvaa koulutusta tai suoritettuja opintoja. Kesätyöntekijöitä haetaan eripituisiin kokopäiväisiin työsuhteisiin. Kesätöihin Korkeasaareen

Töitä tuhannelle myös ilman työkokemusta

Helsingin kaupunki on jo seitsemättä vuotta kumppanina Vastuullinen Kesäduuni -kampanjassa. Oikotie Työpaikkojen luotsaama kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja.

Noin tuhat kaupungin kesätyöpaikoista on kohdennettu näille ensimmäistä työpaikkaa etsiville hakijoille. 16–17-vuotiaille suunnatut kesätyöt sekä 16–20-vuotiaille kohdennetut Siisti kesä -hankkeen työpaikat ovat tarjolla muita kesätöitä tiiviimmällä hakukaudella 24.2.–9.3.2020.

Siisti kesä -hankkeeseen palkataan myös nuoria, joilla ei vielä ole työkokemusta. Hankkeen noin 270 kesätyöntekijää pitävät puistot, aukiot, kadunvarret sekä liikunta- ja uimapaikat puhtaina.

Kaupungin kesätyöpaikat suosittuja

Helsingin kaupungin tarjoamat kesätyöpaikat ovat suosittuja ja tänäkin vuonna odotetaan runsasta hakijamäärää. Viime vuonna hakemuksia kertyi yhteensä yli 17 300, joista 16–17-vuotiaiden osuus oli noin 13 700. Kesätyöpaikan saaneita oli 3 980, joista 16–17-vuotiaita oli 860.

Eniten hakemuksia jätettiin varhaiskasvatusavustajan, kirjastoapulaisen, toimistoharjoittelijan, avustavan nuoriso-ohjaajan, rakennusharjoittelijan, ruokapalvelutyöntekijän sekä uimavalvojan ja rantapelastajan tehtäviin. Sijaisuuksien osalta hakijoita oli eniten lähihoitajan, sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan tehtäviin. Kesätöitä tehtiin kaikkiaan peräti 161 eri nimikkeellä.

Kesäseteli tukee 9.-luokkalaisten kesätyöllistymistä

Kaupunki korvaa Kesäsetelillä 300 euroa 1.6.–12.8.2020 välisenä aikana työllistetyn 9.-luokkalaisen nuoren palkasta. Kesäseteli jaetaan kaikille Helsingin koulujen yhdeksäsluokkalaisille. Yhteensä numeroituja ja henkilökohtaisia seteleitä on jaossa ennakkoarvion mukaan noin 5 500 kappaletta.

Setelin kanssa nuori voi hakea työpaikkaa yrityksestä, yhdistyksestä, säätiöstä tai seurakunnalta. Kesäsetelin avulla työllistyi viime vuonna yli 1 500 nuorta.

Helsingin kaupunki edellyttää Kesäseteli-työnantajan noudattavan Vastuullinen kesäduuni 2020 -kampanjan periaatteita. Kaupunki osallistuu kampanjaan työnantajana ja jatkaa kampanjan kumppanina kesätyökaudella 2020.

Lisätietoja

Uutinen julkaistu 21. tammikuuta ja tuoreutettu 23.1.,  13.2. , 21.2. ja korjattu 27.2.