Helsingin kaupunginvaltuusto keskusteli poliittisten ryhmien yhteistyöstä

Kaupunginvaltuusto piti kokouksessaan 23.10. kyselytunnin, jossa oli esillä kaksi eri kysymystä.

Kyselytunnilla käsiteltiin ensin Kaisa Hernbergin (vihr.) kysymystä poliittisten ryhmien rakentavasta yhteistyöstä. Hernberg kysyi, ”miten aiotte varmistaa, että eri poliittisten ryhmien rakentava yhteistyö on mahdollista ja sujuvaa nyt tunneliratkaisun jälkeen ja etteivät tähän liittyvät kiistat haittaa muiden hankkeiden etenemistä?”. Kysymykseen vastasi pormestari Jan Vapaavuori.

Toinen kysymys oli Petrus Pennasen (pp.) kysymys lääkärien suuresta vaihtuvuudesta terveyskeskuksissa: ”Onko Helsingin mahdollista edistää viroissa pysymistä, esimerkiksi määrittämällä potilassuhteiden kesto hyvinvointisuunnitelmassa seurattavaksi asiaksi ja perustamalla erikoistuville lääkäreille virkoja, jotka olisivat voimassa esimerkiksi erikoislääkäriksi valmistumiseen asti?” Kysymykseen vastasi sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa.

Kaarelaan uusi rakennus päiväkodille ja koululle

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Kaarelan raitin päiväkodin ja Kannelmäen peruskoulun Kaarelan raitin toimipisteen hankesuunnitelman. Hankkeen enimmäislaajuus on 3 300 brm² ja rakennuskustannusten enimmäishinta on 15 300 000 euroa.

Hankesuunnitelma koskee Kaarelan raitin päiväkodin ja Kannelmäen peruskoulun Kaarelan raitin toimipisteen yhteistä uudisrakennusta. Uudisrakennus korvaa nykyisen Kannelmäen peruskoulun Kaarelan raitin toimipisteen tilat sekä Hakuninmaan ja Vuorilinnan päiväkotien tilat.

Valtuusto hyväksyi Vartiokylän kaavamuutoksen

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Vartiokylän Myllypuron asemakaavan muutoksen. Asemakaavan muutos koskee tonttia osoitteessa Myllymatkantie 1 sekä viereistä viheraluetta ja ympäröivää katualuetta.

Kaavaratkaisu mahdollistaa alueen tehokkaamman maankäytön ja lisää asuntotarjontaa metroaseman sekä Jokeri 2-raitiotielinjan ja Metropolian uuden kampuksen läheisyydessä. Uuden kaavan yhteyteen on laadittu myös liikennesuunnitelma.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.


JAA