Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi talousarvion 2020

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 21.10.2019 esityksen ensi vuoden talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi 2020-2022.

Hyväksytty ehdotus perustuu kaupunginhallituksessa edustettuina olevien valtuustoryhmien budjettineuvotteluissa sovittuun neuvottelutulokseen. Pormestarin talousarvioehdotuksessa on käyttötalouteen lisätty toimialoille käytettäväksi 39,5 miljoonaa euroa.

Neuvottelutulos löytyy kaupunginhallituksen esityslistalta.

Talousarvioehdotus vuodelle 2020 sekä kunnallisveroprosentti ja kiinteistöveroprosentti käsitellään kaupunginvaltuustossa 13.11. ja 27.11.2019

Kaupunginhallitus käsiteli kaupunkilaisten tekemiä aloitteita

Kunnan asukkaan aloitteita kirjattiin 1.1.-30.6.2019 välisenä aikana kolme kappaletta. Saapuneet aloitteet ja niiden johdosta annetut vastaukset löytyvät esityslistalta. Kaksi aloitteista koskee kaupunkiympäristön toimialaa ja niihin on vastattu apulaispormestarin kirjeellä. Yhdessä aloitteessa ehdotetaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille suunnattua HLBTQ-korttelitaloa Helsinkiin ja siihen on vastattu osallisuus- ja neuvontayksikön päällikön kirjeellä.

Kaikki kaupunginhallituksen 21.10.2019 kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa  täällä.