Suoraan sisältöön
A A A
Helsingin kaupungin kesätyöntekijät pääsevät työskentelemään monipuolisissa tehtävissä. (Kuva: Atte Grönroos)

Kesätöihin ilman työkokemustakin - nuorten haku päättyy tänään

Helsingin kaupunki on jo neljättä vuotta kumppanina Vastuullinen Kesäduuni -kampanjassa. Kyseessä on Taloudellisen tiedotustoimisto TATin luotsaama kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja.

Noin tuhat kaupungin kesätyöpaikoista on kohdennettu näille ensimmäistä työpaikkaa etsiville hakijoille. 16–17-vuotiaille suunnatut kesätyöt sekä 16–20-vuotiaille kohdennetut Siisti kesä -hankkeen työpaikat ovat haussa muita kesätöitä tiiviimmällä hakukaudella, 6.–17. maaliskuuta.

Siisti kesä -hankkeeseen palkataan nuoria, joilla on jo työkokemusta sekä sellaisia, joilla sitä ei vielä ole. Vajaat 300 Siisti kesä -työntekijää pitää puistot, aukiot, kadunvarret sekä liikunta- ja uimapaikat puhtaina. Nuorten haku


Kesäseteli edistää 9.-luokkalaisten kesätyöllistymistä

Kaupunki korvaa Kesäsetelillä 300 euroa 4.6.–14.8. välisenä aikana työllistetyn 9.-luokkalaisen nuoren palkasta. Kesäseteli jaetaan kaikille Helsingin koulujen 9.-luokkalaisille, yhteensä 5 130 kappaletta. Numeroidun ja henkilökohtaisen setelin saa jokainen Helsingissä 9.-luokkaa käyvä nuori.

Setelin kanssa helsinkiläinen nuori voi hakea työpaikkaa yrityksestä, yhdistyksestä, säätiöstä tai seurakunnalta.

Helsingin kaupunki edellyttää Kesäseteli-työnantajan noudattavan Vastuullinen kesäduuni 2017 -kampanjan periaatteita.

Helsingin kaupunki osallistuu Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan työnantajana ja jatkaa kampanjan kumppanina kesätyökaudella 2017.

Helsingin kaupungin kesätyöpaikkahaku käynnissä

Suomen suurin työnantaja Helsingin kaupunki tarjoaa tänäkin vuonna lukuisia kiinnostavia kesätyömahdollisuuksia. Kaupungin toimialojen laajuuden vuoksi kesätyöntekijät pääsevät työskentelemään monipuolisissa tehtävissä. Kesätyöntekijöitä ja kesäsijaisia palkataan kaupungin virastoihin ja liikelaitoksiin noin 4 000. Lisäksi kesäväkeä etsitään kaupungin omistamiin yhtiöihin.

Kesätöiden hakukausi on juuri käynnistynyt Helsingissä ja jatkuu pitkin kevättä. Kesätöitä haetaan sähköisesti kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta osoitteessa Helsinkirekry.fi > Avoimet työpaikat > Kesätyöt ja kesäsijaisuudet. Hakuaika näkyy kunkin tehtävän kohdalla erikseen. Sivustoa kannattaa seurata aktiivisesti, sillä uusia paikkoja tulee hakuun lähes viikoittain kevään mittaan. Kaupungin yhtiöissä avoimena oleviin kesätyöpaikkoihin haetaan kunkin yhtiön omien sivustojen kautta.

Kesätyöntekijöitä palkataan muun muassa hoitoalalle, puistotyöntekijöiksi, erilaisiin toimistotehtäviin, suunnittelijaharjoittelijoiksi, rakennusapumiehiksi ja liikuntapaikanhoitotehtäviin. Alan opiskelijoita ja ammattilaisia kaupunki hakee erityisesti sosiaali- ja terveysviraston palvelukseen vuosilomansijaisiksi.

Kaupungin kesätyöpaikat suosittuja

Helsingin kaupungin kesätyöpaikat ovat suosittuja ja tänäkin vuonna odotetaan runsasta hakijamäärää. Vuonna 2016 kaupungilla työskenteli 3 830 kesätyöntekijää ja vuosilomansijaista. Kesätyöhakemuksia vastaanotettiin yhteensä noin 38 500. Näistä 16–17-vuotiaiden hakemuksia oli noin 22 700.

Nuorten kesätyönhaussa eniten hakemuksia tuli kaupunginkirjaston kesäassistentin sekä lähettämövirkailijan tehtäviin, kaupunginkanslian toimistoapulaisen, nuorisoasiankeskuksen tanssin apuohjaajan ja kahviotyöntekijän sekä Staran varastoharjoittelijan tehtäviin.

Lisäksi satoja kesätyöpaikkoja kaupungin yhtiöissä

Kaupungin omistamat yhtiöt tarjoavat tänäkin vuonna satoja kesätyöpaikkoja. Ravintola-, kiinteistö-, siivous- ja turvapalveluja tarjoava Palmia palkkaa yli 200 kesätyöntekijää. Avoimia kesätyöpaikkoja on muun muassa turvapalveluissa ja erilaisissa kiinteistöhuollon sekä siivouksen tehtävissä. Kesäapulaisiksi palkataan 16 vuotta täyttäneitä, eikä aiempaa työkokemusta vaadita. Kesäsijaisuuksiin valittavilta henkilöiltä odotetaan työelämän tai alan kokemusta.

Helen-konsernissa on avoinna noin sata kesätyöpaikkaa monipuolisissa tehtävissä voimalaitoksilla, kunnossapidossa ja suunnittelussa sekä asiakaspalvelu- ja asiantuntijatehtävissä. Kesätyöpaikkoja tarjotaan eri alojen ja koulutusasteiden opiskelijoille keskimäärin kolmen kuukauden ajaksi. Muutamia kesätyöpaikkoja on myös alle 18-vuotiaille. Helsingin Satama puolestaan palkkaa 35 toimisto- ja satamatyöntekijää noin 2–4 kuukauden ajaksi.

Visit Helsinki palkkaa 22 Helsinki Helppiä opastamaan matkailijoita kesäisen kaupungin kaduilla. Helppien esimiehiksi palkataan lisäksi kaksi henkilöä. Matkailuneuvontapisteisiin Pohjoisesplanadille ja Helsinki-Vantaan lentoasemalle palkataan noin kymmenen henkilöä kesätyöntekijöiksi eripituisiin osa-aikaisiin ja täyspäiväisiin työsuhteisiin.

Lisätietoa

Helsinkirekry.fi > Avoimet työpaikat > Kesätyöt ja kesäsijaisuudet
Facebook.com/Helsinkirekry
Twitter.com/Helsinkirekry
Kesäseteli 2017
Helsinkirekry.fi-kesätyöinfosivut
Vastuullinen kesäduuni –kampanja
Sata salamaa saa paikan Helenistä

JAA