Suoraan sisältöön
A A A
Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tapasi Pekingin pormestarin Chen Jiningin 23. marraskuuta 2017.

Helsingin ja Pekingin pormestarit tapasivat

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tapasi Pekingin pormestarin Chen Jiningin sekä Pekingin kaupungin muuta ylintä johtoa torstaina 23. marraskuuta 2017. Helsingin ja Pekingin välillä on vahva yhteistyö, ja Peking on Helsingin ainoa virallinen ystävyyskaupunki.

Pormestarit keskustelivat Helsingin kiinalaisen uudenvuoden juhlallisuuksista, sekä suomalaisista erityisvahvuuksista; talviurheilusta, koulutusosaamisesta sekä Helsingin startup-hengestä.

Keskusteluissa pormestari Vapaavuori toi esille erityisesti kiinalaisen uudenvuodenjuhlan merkitystä sillanrakentajana kaupunkien välillä. Pekingin pormestari oli kiinnostunut suomalaisesta talviurheiluosaamista erityisesti Pekingin tulevien vuoden 2022 talviolympialaisten alla.

Pormestari Vapaavuori lahjoitti Pekingin pormestarille Helsingin olympiastadionin pienoismallin. Pekingin järjestettyä talviolympialaiset siitä tulee ensimmäinen kaupunki, joka on toiminut isäntäkaupunkina sekä talvi- että kesäolympialaisille.

Helsingin tavoite on olla entistä kansainvälisempi ja kaupungin tuoreen strategian mukaan kiinan kielen opetusta laajennetaan kouluissa. Helsinki haluaa vahvistaa asemaansa Aasian ja Euroopan välisen liikenteen solmukohtana ja tässä työssä tiivis yhteistyö Aasian pääkaupunkien kanssa on ensiarvoisen tärkeää.

Kiinalainen uusivuosi Helsingissä

Yksi Helsingin kaupungin järjestämistä tärkeistä vuosittaista tapahtumista on kiinalaisen uudenvuoden juhlallisuudet. Juhlan isäntinä toimivat Helsingin ja Pekingin kaupungit. Juhla on järjestetty vuosittain vuodesta 2007 alkaen, ja tapahtuma sai alkunsa Helsingin ja Pekingin ystävyyskaupunkisopimuksen solmimisen yhteydessä. Tapahtumassa on vuosittain 30 000-40 000 kävijää, ja päätapahtumalla on useita oheistapahtumia, kuten esimerkiksi lasten kiinalainen uusivuosi, erilaisia näyttelyitä ja konsertteja. Seuraavan kerran kiinalaista uuttavuotta vietetään 15. helmikuuta 2018.

Lisätietoja

Kiinalainen uusivuosi Helsingissä


JAA