Etäuusivuosi.

Helsingin etäuusivuosi 2021 – tätä kaikkea on tarjolla!

Koronatilanteen vuoksi Helsingin uuttavuotta ei kokoonnuta viettämään kaupungille, vaan vuoden vaihtumista juhlitaan etänä kotoa käsin.  Kaupungin virallisia ilotulituksia ei tänä vuonna järjestetä.

Etäuutenavuotena otetaan vuoden vaihtumisesta ilo irti mukavasti kotona pakkasessa värjöttelyn sijaan –  turvallisesti erillään, mutta lämpimässä yhteishengessä. Luvassa on huippuohjelmaa kaiken ikäisille lasten omista kotibileistä myöhäisillan säkenöivään konserttiin ja DJ-jatkoihin. Helsingin taivasta valaisevat myös laserit, jotka välittävät uudenvuodenviestiä kaikkiin ilmansuuntiin.

Ajan Lennätin 31.12. kello 15.30 – 1.1. kello 9.30

Vuoden viimeisten auringonsäteiden painuessa mailleen Helsingin taivaalle syttyvät lasersäteet, jotka morsettavat merkkisarjaa ”2020–2021” kaikkiin ilmansuuntiin Olympiastadionin tornista. Ilkka Paloniemen suunnittelema radiolaserteos Ajan lennätin on koettavissa noin 18 tunnin ajan auringonlaskusta aina seuraavaan aamuun saakka. Myös yleisö voi osallistua teokseen välittämällä toiveitaan tulevalle vuodelle aiheeseen liittyvän radiotaajuuden kautta. Teos on nähtävissä koko Helsingin alueella erityisesti korkeilta ja esteettömiltä paikoilta, joilta on näköyhteys Stadionin tornille.

Lue lisää Ajan Lennättimestä

Unikeon uudenvuoden valvojaiset 31.12. kello 17.30

Uudenvuoden ilta käynnistyy perheen pienimmille sopivalla ohjelmalla Helsinki-kanavalla. Unikeon uudenvuoden valvojaiset ovat koko perheen iloiset kotibileet, joissa taiteillaan, tanssitaan ja pelataan bingoa yhdessä ohjelman sankareiden kanssa. Tunnelmaan virittäviä valmisteluita voi tehdä yhdessä verkossa jaettavien ennakko-ohjeiden mukaan. Sanattoman ja kaiken ikäisille sopivan juhlalähetyksen ovat luoneet Skidit Festareista ja muista kekseliäistä lastentapahtumista tunnettu taidekollektiivi Skidit.

Siirry tästä Helsinki-kanavalle

Lue lisää Unikeon uudenvuoden valvojaisista

 

Helsingin uudenvuoden konsertti Ylen Vuosi vaihtuu 2020 -ohjelmassa 31.12. kello 22.30 alkaen Yle TV1 ja Yle Areenassa

Kaupungintalon juhlasali muuttuu uudenvuoden show’n näyttämöksi Ylen Vuosi vaihtuu 2020 -ohjelmassa, kun viime vuosikymmenien ikonisimmat elektronisen musiikin hitit kohtaavat sinfoniaorkesterin voiman säkenöivässä Classical Trancelations –konsertissa. Illan solisteina nähdään Chisu, Nelli Matula, Redrama, Olavi Uusivirta, MARiANNA, Paleface, Pete Parkkonen, Robin Packalen, Jesse Markin, Tapani Rinne ja Darude. Helsingin kaupunginorkesteria johtaa Eero Lehtimäki, ja lavalla nähdään kamarikuoro Ahjo Ensemble. Konsertin ohjelman on kuratoinut Tapio “DJ Orkidea” Hakanen, ja sovituksista vastaavat peli- ja elokuvamusiikin kokeneet nimet Petri Alanko ja Pessi Levanto.

Katso Vuosi vaihtuu 2020 Yle Areenasta tai Yle TV1:ltä

Lue lisää uudenvuoden konsertista