Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Kaupungin vanhimpia asukkaita vierailulla kaupungintalolla /Kuva: Pertti Nisonen

Harvinaisia vieraita kaupungintalolla

Helsingin kaupungintalolla vieraili torstaina 19. lokakuuta ryhmä kaupungin vanhimpia asukkaita. Kivelän palvelutalon kuusi asukasta, Leena Salmenhaara, Anna (Maikki) Vihavainen, Leo Santala, Carl Gustaf Zilliacus, Jussi Fräkkilä ja Marita Backman,  tapasivat vierailunsa aikana pormestari Jan Vapaavuoren ja heille esiteltiin kaupungintalon historiaa, tiloja ja taideteoksia.

Ryhmä tutustui myös kaupungintalon Virka-gallerian Silta-näyttelyyn. Ryhmän ikähaarukka on 90-103 vuotta ja jokaiselle heistä käynti kaupungintalolla oli ensimmäinen. Vierailulla oli mukana myös palvelutalon työntekijöitä ja vapaaehtoistyöntekijöitä sekä yhden vieraan puoliso.

Aloitteen vierailusta teki sairaanhoitaja Siv Alzheimer, joka eläkkeellä ollessaan työskentelee aika ajoin Kivelän palvelutalossa sijaisena. Hän pitää tärkeänä, että tällaiselle erikoisikäryhmälle järjestetään elämyksiä ja toteutetaan kiinnostavia vierailuja. Alzheimerin johdolla Kivelän palvelutalon asukkaat ovat vierailleet aiemmin muun muassa Eduskuntatalossa ja Presidentin linnassa.

Vierailijoista vanhin, 103-vuotias Maikki Vihavainen on syntynyt samana vuonna, kun ensimmäinen maailmansota syttyi. Kaiken kaikkiaan Helsingissä on noin satakaksikymmentä 100-vuotiasta asukasta.


JAA