Hannu Penttilästä videomuotokuva kaupungintalolle

Taitelija Liisa Lounilan muotokuva Helsingin entisestä apulaiskaupunginjohtajasta  Hannu Penttilästä paljastattiin kaupungintalolla. Muotokuva on videoteos, joka näyttää Penttilän liikkeessä. Liisa Lounila on tunnettu valokuvan ja liikkuvan kuvan välimaastoon sijoittuvista teoksistaan.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen totesi paljastutilaisuudessa, että Penttilän aika kaupunkisuunnittelusta vastaavana apulaiskaupunginjohtaja osui historialliseen murrosaikaan, jolloin satamalta vapautuneita alueita kuten Jätkäsaarta ja Kalasatamaa ruvettiin rakentamaan. Penttilä oli apulaiskaupunginjohtaja vuosina 2008–2015.

Pajunen muistutti Penttilän poikkeuksellisesta urasta pääkaupunkiseudulla. Hän on toiminut Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtajana, Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan johtajana, Helsingin apulaiskaupunginjohtajana ja tällä hetkellä hän on Vantaan maankäytön suunnittelusta vastaava apulaiskaupunginjohtaja.

Penttilä totesi kiitospuheessaan, että "Helsinki on kiehtova työpaikka. Seitsemän vuotta on häviävä hetki kaupunkisuunnittelussa, ja olen kiitollinen siitä, että olen saanut olla mukana viemässä ideoita eteenpäin".

Muotokuva sijoitetaan kaupungintalolle kaupunginhallituksen kokoushuoneen käytävälle, jossa on myös muiden entisten apulaiskaupunginjohtajien muotokuvat.

JAA