Lapset leikkivät puistossa.

Haku Helsingin kaupungin kesätöihin on käynnissä

Helsingin tarjoamia kesätöitä haetaan sähköisesti kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta osoitteessa Helsinkirekry.fi > Avoimet työpaikat > Kesätyöt ja kesäsijaisuudet. Hakuaika näkyy kunkin tehtävän kohdalla erikseen. Sivustoa kannattaa seurata aktiivisesti, sillä uusia paikkoja tulee hakuun lähes viikoittain kevään mittaan. Kaupungin yhtiöissä avoimena oleviin kesätyöpaikkoihin haetaan kunkin tahon omien sivustojen kautta.

Koronavirusepidemia voi vaikuttaa joidenkin kesätöiden toteutumiseen ja aiheuttaa viivettä kesätyöntekijöiden valintapäätöksiin. Mahdollisista viivästyksistä tiedotetaan hakijoita sähköpostitse haun eri vaiheissa.

Tänä vuonna kesätyöntekijöitä palkataan muun muassa hoitoalalle, puistotyöntekijöiksi, keittiötöihin, erilaisiin toimistotehtäviin, suunnittelijaharjoittelijoiksi, rakennusapumiehiksi ja liikuntapaikanhoitotehtäviin. Alan opiskelijoita ja ammattilaisia kaupunki hakee erityisesti sosiaali- ja terveystoimialan palvelukseen vuosilomansijaisiksi. Kaupungilla on haussa yhteensä noin 3 500 kesätyöpaikkaa, joista noin 1 000 on kohdistettu nuorille kesätyöntekijöille.

Kesätyöpaikkoja tarjoavat tänäkin vuonna myös kaupungin yhtiöt kuten Helsinki Marketing, Palmia ja Korkeasaari. Kaupungin yhtiöissä avoimena oleviin kesätyöpaikkoihin haetaan kunkin tahon omien sivustojen kautta.

16-20-vuotiaiden nuorten kesätyöntekijöiden hakuaika alkaa 7.2.2022 ja päättyy 28.2.2022 klo 16.00.

Kaupungin kesätyöpaikat ovat suosittuja

Helsingin kaupungin tarjoamat kesätyöpaikat ovat suosittuja ja tänäkin vuonna odotetaan runsasta hakijamäärää. Viime vuonna hakemuksia kertyi yhteensä yli 18 698, joista 16–17-vuotiaiden osuus oli noin 11 264. Kesätyöpaikan saaneita oli noin 3 524, joista 16–17-vuotiaita oli noin 679. Siisti kesä! -hankkeessa oli 281 paikkaa, joihin saatiin 1 770 hakemusta.

Eniten hakemuksia jätettiin varhaiskasvatusavustajan, kirjastoapulaisen, toimistoharjoittelijan, avustavan nuoriso-ohjaajan, rakennusharjoittelijan, ruokapalvelutyöntekijän sekä uimavalvojan ja rantapelastajan tehtäviin.

Kesäseteli tukee 9.-luokkalaisten kesätyöllistymistä

Vuonna 2022 helsinkiläiset 9.-luokkalaiset ja 2.asteen ensimmäisen vuoden opiskelijat sekä 10.- ja Valma-luokkien opiskelijat saavat Kesäsetelin. Setelin kanssa nuori voi hakea työpaikkaa yrityksestä, yhdistyksestä, säätiöstä tai seurakunnalta. Myös esimerkiksi taloyhtiö tai harrastusseura voi toimia työllistäjänä. Lisätietoa löytyy nettisivuilta, kesaseteli.fi.

Helsingin kaupunki edellyttää Kesäseteli-työnantajan noudattavan Vastuullinen kesäduuni 2022 -kampanjan periaatteita. Kaupunki osallistuu kampanjaan työnantajana ja jatkaa kampanjan kumppanina kesätyökaudella 2022.

Lisätietoja

Helsinkirekry
Kesäseteli
Vastuullinen kesäduuni 2022


Kuva: Jussi Hellsten

Uutinen on julkaistu 20.1. ja sitä on päivitetty 9.2.