Gandhia esittävän patsaan paljasti Intian ulkoministeri tri S. Jaishankar yhdessä Suomen ulkoministerin Pekka Haaviston ja Helsingin kaupungin apulaispormestarin Pia Pakarisen kanssa. Kuva:Jukka Lehtinen

Allotrianpuistossa paljastettiin Gandhin patsas

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 150 vuotta Intian itsenäisyysliikkeen johtajan, Mahatma Gandhin (1869–1948) syntymästä. Hän oli väkivallattomuuden ja rauhanomaisen rinnakkaiselon arvojen puolustaja. Merkkivuoden kunniaksi Intian hallitus on lahjoittanut luonnollisen kokoisen Gandhin patsaan Suomen valtiolle. Patsas, joka on sijoitettu Allotrianpuistoon, paljastettiin perjantaina 20.9.

Patsaan paljasti Intian ulkoministeri tri S. Jaishankar yhdessä Suomen ulkoministerin Pekka Haaviston ja Helsingin kaupungin apulaispormestarin Pia Pakarisen kanssa.

Patsaan on suunnitellut ja veistänyt intialainen kuvanveistäjä Gautam Pal, jonka Gandhia ja muita kuuluisia intialaisia esittäviä teoksia on esillä useissa eri kaupungeissa ympäri maailmaa. Pronssipatsas on 185 cm korkea ja seisoo suomalaisesta ruskeasta graniitista tehdyn jalustan päällä.

Allotrianpuisto sijaitsee Hämeentien varrella ja on saanut nimensä kadun toisella puolella 1950- ja 1960-luvulla toimineen Elokuvateatteri Allotrian mukaan. Puistossa kasvaa muun muassa jalavia, lehmuksia ja vaahteroita. Puiston erityispiirteenä on avokalliot, jotka muodostavat korkeimmillaan muutaman metrin korkuisen seinämän. Puistossa on myös tasainen nurmikenttä, jossa voi harrastaa esimerkiksi joogaa. Puistoon tullaan asentamaan muutama penkki, mikä on myös asukaspalautteista noussut toive.