Pormestari Jan Vapaavuori ja elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva viettämässä Accelerate Helsinki -elinkeinopäivää Maria 0-1:n tiloissa. Kuva: Ilkka Ranta-aho

Fiksu Kalasatama, Maria 01 ja Games Factory saavat innovaatiorahoitusta

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti kokouksessaan 11.12. rahoittaa kolmea hanketta innovaatiorahastosta vuonna 2018.

Jaosto päätti myöntää rahoitusta Fiksu Kalasatama -hankkeelle, kasvuyrityskeskittymä Maria 01:lle sekä pelialan keskittymä Games Factoryn käynnistämiseen. Rahoitusta myönnettiin yhteensä 600 000 euroa.

Fiksu Kalasatama ja Maria 01 -hankkeille sidottiin rahoitusta myös vuosille 2019 ja 2020.

Forum Virium Helsinki Oy:n toteuttama Fiksu Kalasatama -hanke on toiminut vuodesta 2014 lähtien, mutta Tekesin ja 6Aika-ohjelman rahoituksella. Hanke on jo tuonut yli sata yritystä yhteistyöhön kaupungin ja toistensa kanssa ja herättänyt suurta kansallista ja kansainvälistä kiinnostusta.

Maria 01 -hanke käynnistyi noin vuosi sitten mm. EU-rahoituksella. Kasvuyrityskeskittymä on jo kasvanut Pohjoismaiden suurimmaksi. Innovaatiorahaston varoilla kehitetään Maria 01:en palvelumallia, kansainvälistä verkostoa ja brändiä.

Games Factory haki rahoitusta vain vuodelle 2018. Games Factorylle rahoitus myönnettiin ehdollisena edellyttäen riittävää määrää muita rahoittajia. Hankkeen tarkoituksena on edistää Helsingin pelialan kehittämistä, alan yritysten kasvua ja uusien syntyä sekä Helsingin maailmanlaajuista tunnettuutta pelialan keskuksena.

Jatkuva rahoitushaku

Innovaatiorahastolla on jatkuva haku vuoden ympäri. Seuraavat hakemukset käsitellään elinkeinojaostossa helmikuussa 2018.

Helsingin kaupungin innovaatiorahaston tarkoituksena on myöntää varoja Helsingin tulevaisuuden elinkeino- ja osaamisperustaa luoville investointihankkeille.

Kuva: Pormestari Jan Vapaavuori ja Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva viettämässä Accelerate Helsinki -elinkeinopäivää Maria 0-1:n tiloissa. Kuvaaja: Ilkka Ranta-aho.

Lisätietoja:

Elinkeinojaoston esityslista 11.12.

Maria 0-1

Fiksu Kalasatama

hel.fi/innovaatiorahasto

Erityissuunnittelija Ida Björkbacka, puh. 09 310 25281