Kuva: Emilia Hoisko, Visit Finland

Matkailua kehitetään vastuullisesti – Euroopan matkailufoorumi kokoontuu Helsingissä

Helsinki isännöi osana Suomen EU-puheenjohtajuuskautta European Tourism Forumia 9.–10. lokakuuta Finlandia-talossa. Euroopan komission ja TEM:n järjestämän tapahtuman kärkiteema liittyy matkailualan kehitykseen digitaalisen muutoksen keskellä.

Suunnannäyttäjän roolissa

Viime marraskuussa Helsinki voitti Lyonin kanssa kärkisijan EU:n uudessa European Capital of Smart Tourism 2019 -kilpailussa. Voiton myötä Helsinki on saanut runsaasti kansainvälistä medianäkyvyyttä, ja syyskuussa Helsinki Marketing järjesti aiheen ympärille kansainvälisen mediamatkan Helsinkiin. Lisäksi kaupunki on saanut yhteydenottoja ja puhujapyyntöjä matkailuorganisaatiolta eri puolilta maailmaa. Helsingin osaaminen matkailun kestävässä kehittämisessä on noteerattu laajasti ja kaupunki jakaa hyviä käytäntöjä verkostoissaan aktiivisesti.

European Tourism Forumin ensimmäisen tapahtumapäivän yhteydessä kaupunki järjestää voittoon liittyvän työpajan, johon osallistuu noin 30 matkailujohtajaa eri puolilta Eurooppaa.

”Yhteydenotot maailmalta kertovat siitä, että Helsingin tekemät asiat kiinnostavat tällä hetkellä erityisen paljon muita kaupunkeja. Helsingin avoimen datan strategia, kestävyyteen liittyvät avaukset ja digikehittäminen ovat kaikki smart city -toiminnan ytimessä. Voitto oli Helsingille varmasti ansaittu, mutta on myös tärkeää muistaa, että paikalleen ei saa jäädä. Muuallakin tehdään paljon kiinnostavia asioita matkailun kehittämisen saralla ja siksi Helsingille onkin äärimmäisen tärkeää verkostoitua muiden fiksujen matkailukohteiden kanssa”, toteaa erityissuunnittelija Jukka Punamäki elinkeino-osastolta.

Punamäki osallistuu European Tourism Forumissa paneelikeskusteluun 10. lokakuuta. Edeltävänä iltana Helsingin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva puhuu tapahtuman iltatilaisuudessa, jossa julkistetaan myös ensi vuoden European Capital of Smart Tourism.

Lisätietoja

Helsinki kehittää parhaillaan kestävän matkailun ohjelmaa. Voit vaikuttaa sisältöön antamalla kommenttisi täällä:
Kestävän matkailun kehittäminen Helsingissä

European Capital of Smart Tourism

Helsingin kaupunki – Matkailun tiekartta 2018–2021

My Helsinki – Valitse vastuullisemmin

Yritysten Helsinki – Matkailuelinkeino