Plastic Mama -teos Kuva: Vesa Laitinen

EU-puheenjohtajakausi avattiin iloisissa tunnelmissa Töölönlahdella

Maanantaina vietettiin rentoa puistojuhlaa Töölönlahdella Suomen EU-puheenjohtajakauden alkamisen kunniaksi. Koko päivän kestävään puistojuhlaan virtasi tuhansia kävijöitä niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Suomelle tärkeä kestävyyden teema kulki läpi koko tapahtuman.

Kestävyyttä ilmensivät niin ohjelmanumerot kuin tapahtumapisteetkin, kuten nuorten ekokahvila, Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen materiaalia käyttävä keppihevostyöpaja sekä EU-teltan biohajoavat glitter-kasvomaalaukset.

Ohjelmanumerot tempaisivat juhlijat mukaansa ja tunnelma oli korkealla. Jotkut työpajat olivat jopa niin suosittuja, että rekvisiitta loppui kesken. Keppihevostyöpajaan lähdettiin hakemaan kesken päivän lisää materiaalia. Monet vanhat villasukat ja sählymailat saivat uuden elämän, nauroivat Kesäpäivää tuottaneet Hanna Iiskola ja Hanna-Mari Ukkonen Koko Tapahtumasta.

Näkyvimmin kestävyyden ajatus tuli esille Plastic Mama -taideteoksen kautta. Kierrätysmuovista rakennettu valtava kolmekymmentä metriä leveä ympäristötaideteos oli taiteilija Kaisa Salmen kannanotto maapallon tilaan. Taiteilija puhutteli yleisöä teoksen huipulta kymmenen tunnin ajan.

Avajaisjuhla oli myös lähtölaukaus Töölönlahden liikkumistempaukselle, jossa haastetaan liikkumaan maailman ympäri Itämeren hyväksi.

  Avajaisista käynnistyy koko puheenjohtajakauden mittainen liikkumistapahtuma. Kutsumme kaikki kaupunkilaiset, matkailijat ja kokousvieraat kiertämään Töölönlahtea ja kerryttämään kilometrejä yhteisellä maailmanympärysmatkalla. Jos ja kun saamme kilometrimäärän eli maapallon ympärysmitan, noin 40 000 km täyteen, Helsingin kaupunki kohdentaa kokousvieraiden lahjoihin alun perin varatut varat, 50 000 euroa, Itämeren suojelutyöhön, kertoi Jan Vapaavuori avajaispuheessaan.

Töölönlahti toimi onnistuneesti puistojuhlan paikkana

Töölönlahden alue oli tapahtumapaikkana käytössä nyt ennennäkemättömällä tavalla, Kansalaistorilta Töölönlahden rannoille asti. Alue soveltui suurtapahtumalle hyvin, sillä monet erilaiset tapahtumapisteet päivätansseista lasten estradeihin sijoittuivat puistoalueelle sopivan väljästi. 

Helsinki Cup -juniorijalkapalloturnauksen pelit tuotiin myös ensimmäistä kertaa ydinkeskustaan. Pääministeri Antti Rinne ja pormestari Jan Vapaavuori potkaisivat Suomen EU-puheenjohtajakauden käyntiin yhdessä Helsinki Cupin lasten kanssa. Aloituspallon laukaisi pormestari Jan Vapaavuori ja sen torjui maalivahti Frank Ahlgren.

Illalla juhlittiin myös Helsinki Cupin avajaisia tuhansien sadetta pelkäämättömien lasten ja nuorten kanssa.

Helsingin kaupungin järjestämä avajaisjuhla tehtiin yhteistyössä valtioneuvoston kanslian, ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen, EU:n parlamentin ja komission Suomen edustustojen sekä Helsinki Cupin kanssa.


Loading..

Otoksia puistojuhlan tapahtumista ja tunnelmasta pääset katsomaan kaupungin somekanavilta.

Lisää aiheesta
Maailmanympärysmatka Töölönlahdella
Kesäpäivä Töölönlahdella avaa Suomen EU-puheenjohtajakauden
Somekanavat: 
Instagram:  https://www.instagram.com/helsinki/
Facebook  https://www.facebook.com/helsinginkaupunki/
Twitter:  https://twitter.com/helsinkiJAA