Kuva: Esko Jämsä

Ennätysmäärä perustettuja yrityksiä kaupungin yritysneuvonnassa

Elinkeino-osaston uudet yritykset -yksikössä eli NewCo Helsingissä saa vuosittain neuvontaa ja muuta sparrausta noin 5 000 yrittäjäksi aikovaa. NewCo Helsinki tukee myös helsinkiläisiä startup-yrityksiä monin tavoin.

Vuonna 2018 yritysneuvonnassa taottiin ennätyslukuja: neuvontapalvelun kautta perustettiin 1 180 uutta yritystä, mikä merkitsi miltei 20 prosentin kasvua edellisvuoteen nähden. Myös asiakasmäärät ja neuvontakäyntien määrä kasvoivat.

Maahanmuuttajien osuus asiakkaista kasvoi muutaman prosentin verran ollen noin 38 prosenttia. Myös maahanmuuttajien perustamien yritysten määrä nousi huomattavasti ja oli nyt yli 400.

Neuvonnalla merkitystä onnistumiselle

NewCo Helsingin kautta perustettujen yritysten eloonjäämisprosentit ovat viime vuosina pysyneet hyvällä tasolla.

”Kahden vuoden kuluttua perustamisesta noin 90 prosenttia yrityksistä oli edelleen toiminnassa ja viiden vuoden kuluttua 80 prosenttia. Luvut ovat huomattavasti parempia kuin ilman neuvontaa perustettujen yritysten vastaavat”, palvelupäällikkö Toivo Utso kertoo. 

NewCo Helsingin monipuoliseen palvelutarjontaan kuuluva yritysneuvonta tarjoaa perustamisneuvonnan lisäksi muun muassa erilaisia infotilaisuuksia, apua liiketoimintasuunnitelman tekoon, asiantuntijaverkoston tukea sekä tarvittaessa pikaneuvontaa.

Lisätietoja

NewCo Helsinki

JAA