Vuoden 2019 Frontiéres Finance & Packaging Forum järjestetään Helsingissä 14.–16. helmikuuta.

Elokuva-alan huipputapahtuma Helsinkiin

Vuoden 2019 Frontiéres Finance & Packaging Forum järjestetään Helsingissä 14.–16. helmikuuta. Arvostettu elokuva-alan tapahtuma järjestetään Suomessa ensimmäistä kertaa.

Frontiéres Finance & Packaging Forumiin on valittu kaksitoista lupaavaa elokuvahanketta, jotka ovat varmistaneet puolet tarvitsemastaan rahoituksesta. Tapahtuman aikana hankkeet pääsevät kehittämään projektiaan alan johtavien rahoittajien, levittäjien, markkinoijien sekä casting- ja PR-ammattilaisten kanssa. Kahdentoista kansainvälisen hankkeen joukossa on myös vahva suomalaisedustus.

"Frontiéresin saaminen Helsinkiin on huippujuttu! Tapahtumaan osallistuu vahvoja, lähes tuotantovalmiita elokuvaprojekteja. Juuri nämä hankkeet ovat se, mikä houkuttelee Frontieresiin 20 johtavaa kansainvälistä rahoittajaa ja tuottajaa. Monet tulijoista näkevät ja kokevat Helsingin ensimmäistä kertaa. Kokemukseni osoittaa, että ensimmäistä Helsingin visiittiä seuraa usein toinen – mahdollisesti uuden tuotannon merkeissä", kertoo Nordisk Film & TV:n toimitusjohtaja Petri Kemppinen.

Helsingin kaupunki on yksi foorumin tukijoista ja iloitsee tapahtumasta.

"On hienoa, että Helsinki on voinut olla mukana toteuttamassa tällaista kansainvälistä elokuvatapahtumaa. Osallistujista moni on ensimmäistä kertaa Helsingissä. Me toivotamme tänne lämpimästi tervetulleeksi niin tuottajakonkarit kuin ne 12 hanketiimiä, jotka hiovat elokuvaprojektejaan tuotantoa varten. Tiedä vaikka jokunen näistä hankkeista ihastuisi upeaan kaupunkiimme ja tuottaisi elokuvansa täällä", erityissuunnittelija Taina Seitsara Helsingin kaupungin elinkeino-osastolta kertoo.

Foorumi tuo Helsinkiin myös amerikkalaisen tuottajagurun Gale Anne Hurdin. Tuottaja tunnetaan Terminaattori-trilogiasta sekä Alien-, Ghost- ja Darkness-elokuvista. Hurd avaa tapahtuman In Coversation -mestariluokan.

Frontiéres Finance & Packaging Forumin on perustanut kanadalainen Fantasia International Film Festival.


Lisätietoa ja foorumiin osallistuvat elokuvahankkeet

Frontieres Finance and Packaging Forum