Googlen maajohtaja Antti Järvinen, apulaispormestari Pia Pakarinen ja työministeri Timo Harakka asettavat Helsingin oppimiskeskuksen Euroopan kartalle / Kuva: Aleksi Salonen

Googlen Digital Garage -oppimistila avattiin Helsingissä

Google on avannut kaikille avoimen ja ilmaisen Digital Garage - oppimistilan Helsingin keskustaan osoitteessa Kluuvikatu 5. Koulutusten painopiste on digitaitojen opettamisessa työnhakijoille, opiskelijoille, yrittäjille sekä lapsille ja perheille.

Oppimistila on osa Grow with Google -ohjelmaa, jonka puitteissa yli 10 miljoonaa ihmistä Euroopassa, Lähi-Idässä ja Afrikassa on oppinut uusia digitaitoja. 

Koulutusta järjestetään oppimistilan lisäksi kaikille avoimina ja ilmaisina verkkokursseina osoitteessa g.co/digitalgaragefi. Yhteensä Google on luvannut kouluttaa digitaitoja vähintään 10 000 suomalaiselle ensi vuoden loppuun mennessä.

"Digitaaliset perustaidot ovat jatkuvasti tärkeämpiä, oli kyse sitten erilaisista työtehtävistä, yrityksen pärjäämisestä kilpailussa tai lasten ja nuorten hyvinvoinnista. On tärkeää että kaikilla on mahdollisuus oppia näitä taitoja esimerkiksi työn ja opiskelun ohessa. Siksi haluamme omalta osaltamme edistää tätä työtä”, sanoo Googlen maajohtaja Antti Järvinen.

“Helsinki haluaa olla osaavan työvoiman kaupunki, joka tarjoaa tasavertaisia mahdollisuuksia osaamisen kehittämiseksi. Google-yhteistyön avulla on saatu uusi joustava tapa täydentää digitaitoja työmarkkinoiden nopeassa muutoksessa. Digital Garage -oppimistila mahdollistaa maksuttoman koulutuksen kenelle tahansa lisäoppia kaipaavalle, esimerkiksi työnhakijalle, yrittäjälle tai opiskelijalle. Lisäksi erikseen räätälöidyn digikoordinaattori-koulutuksen kautta tavoitteenamme on löytää uusi työpolku noin 500 työnhakijalle”, kertoo maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Ilkka Haahtela Helsingin kaupungilta.

Koulutustarjonta

Yrittäjille suunnatun koulutuksen tavoitteena on auttaa pk-yrityksiä hyödyntämään digitaalisia työkaluja paremmin liiketoiminnassaan. Yrittäjille on suunnitteilla Googlen ja Suomen Yrittäjien yhteistyössä toteuttama 10 kaupungin koulutussarja.

Työnhakijoille järjestetään muun muassa Googlen ja Helsingin kaupungin yhteinen, kerrallaan aina kolme viikkoa kestävä, Digikoordinaattori-koulutus. Se on tarkoitettu työnhakijoille, jotka ovat kiinnostuneita tekemään sosiaalisesta mediasta, analytiikasta ja verkkomainonnasta itselleen ammatin. Muista kursseista poiketen, koulutukseen haetaan erikseen Helsingin kaupungin verkkosivujen kautta. Työnhakijoille järjestetään lisäksi runsaasti lyhyempiä kursseja ja työpajoja. 

Esimerkkejä lapsille ja perheille järjestettävästä koulutuksesta ovat muun muassa Lasten koodikoulu, Digitaalinen tarinankerronta ja ohjelmointi, Tekoälykurssi lapsille sekä Robotiikan työpaja.

Muita esimerkkejä kursseista ja työpajoista ovat Turvallisuus ja datan suojaaminen verkossa, Turvallisuudesta huolehtiminen digitaalisessa maailmassa sekä Digitaalinen hyvinvointi.


JAA