Kuva: Simo Karisalo

Asumisen hinta Helsingissä jatkoi nousuaan

Hinnat olivat vuoden 2018 neljännellä vuosineljänneksellä keskimäärin 3,9 prosenttia korkeammat kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2017. Helsingin asuntomarkkinoille on hyvin tunnusomaista asuntojen hintojen ja vuokrien suuri vaihtelu. Hintojen nousu oli ripeää varsinkin lähellä keskustaa, kalleusalueilla 1 ja 2. Kalleimman kalleusalueen 1 ja halvimman kalleusalueen 4 keskimääräisten neliöhintojen ero on jo lähes 4 300 euroa.

Hintakehityksestä poiketen asuntojen vuokrat nousivat samana ajanjaksona suhteellisesti eniten kauempana Helsingin keskustasta, kalleusalueilla 3 ja 4. Tästä huolimatta kalleimman kalleusalueen 1 ja halvimman kalleusalueen 4 keskimääräisten neliövuokrien ero on lähes 5 euroa kuukaudessa.

Asuminen Helsingissä on huomattavasti muuta Suomea kalliimpaa, mistä huolimatta Helsingin väkiluku kasvaa kovaa vauhtia. Helsinki on siis hyvin vetovoimainen kaupunki, jossa sijaitsee paljon kiinnostavia työpaikkoja sekä palveluita, joiden läheisyydestä asunnon ostajat ovat valmiita maksamaan. Helsingin keskustan sijainti niemen kärjessä aiheuttaa sen, että varsinkin keskustan lähialueilla asuntorakentamiseen soveltuvaa maata on tarjolla hyvin niukasti, mikä nostaa asumisen hintaa.

Asumisen hintakehityksen tiedot ovat peräisin Tilastokeskuksesta.

Lisätietoa Asumisen ja rakentamisen tilastotietoa Helsingistä -verkkosivuilla

JAA