Olympiastadion. Kuva: Wellu Hämäläinen.

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon 2020 sai Olympiastadionin peruskorjaus

Helsingin Olympiastadion torneineen on Helsingin tunnetuimpia maamerkkejä. Arkkitehtitoimisto K2S:n ja Arkkitehdit NRT:n suunnittelema urakka sisälsi säilytetyn stadionkokonaisuuden korjauksen lisäksi monikäyttöiset laajennusosat sekä kaarrekatsomoiden kattamisen. Vuoden 2020 voittajan valitsi muusikko, näyttelijä Paula Vesala. Palkinnon myöntää Suomen Arkkitehtiliitto SAFA.

Historiantajuinen, tyylikäs korjaus- ja suojelutyö

Paula Vesala kertoo valinnallaan haluavansa kiittää Olympiastadionin historiantajuista ja tyylikästä suojelutyötä. ”Tämä kansallinen monumentti ei ole vain katseltava patsas. Sen seinien sisällä tapahtuva toiminta muodostaa niitä elämämme erityisiä hetkiä: kohokohtia, sitkeää harjoittelua, pettymyksiä, hikeä, hurmosta, voittoja ja häviöitä. Monenkirjavan käyttäjäjoukon – siis meidän kaikkien – tarpeita on pyritty ottamaan huomioon, mutta vanhan rakennuksen ehdoilla”, Paula Vesala sanoo.

Tämänvuotisen Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon ehdokkaita olivat Olympiastadionin peruskorjauksen ohella Aaltoyliopiston uusi kampusrakennus Otaniemessä, K-Kampus Helsingin Kalasatamassa ja Kotkan Toritalo.

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon tarkoitus on lisätä luovan ja korkealuokkaisen arkkitehtuurin arvostusta sekä nostaa esille arkkitehtuurin kulttuurista arvoa ja hyvinvointia lisäävää merkitystä.

Olympiastadionin remontin tilaajat ja maksajat olivat Helsingin kaupunki ja valtio.

Helsingin kehittyvä kerrostalo -ohjelma palkittiin SAFA-palkinnolla

Suomen Arkkitehtiliitto on myönsi vuoden 2020 SAFA-palkinnon Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmalle ansiokkaasta työstä asuntosuunnittelun ja -rakentamisen laadun edistämiseksi.

Lisää aiheesta:

Kuva: Wellu Hämäläinen