Sanna Vesikansa. Kuva: Sakari Röyskö.

Apulaispormestari Sanna Vesikansa puhui koronaelpymisestä Euroopan politiikkaa käsittelevässä verkkokonferenssissa

Apulaispormestari Sanna Vesikansa puhui maanantaina 10. toukokuuta saksalaisen Heinrich-Böll-Stiftung -ajatushautomon vuosittaisessa Euroopan politiikkaa käsittelevässä verkkokonferenssissa. Tapahtuman teemana oli kestävä siirtymä ja EU:n elpyminen koronapandemiasta sekä paikallisten päätösten vaikutus näihin. Vesikansa osallistui paneelikeskusteluun, jossa keskusteltiin alueiden ja paikallispäättäjien merkityksestä Euroopan vihreän kehityksen ohjelman toimeenpanossa.

Vesikansa kertoi puheenvuorossaan Helsingin työstä hiilineutraaliuden eteen. Vesikansa nosti esiin, että monilla ilmastotoimilla on myös myönteisiä vaikutuksia terveyteen ja hyvinvointiin, esimerkkinä kävelyn ja pyöräilyn edistäminen.

”Yhtenä esimerkkinä Helsinki maan suurimpana työnantajana tarjoaa työntekijöidensä käyttöön kaupunkipyöräedun. Tämä on hieno esimerkki siitä, miten kestävä valinta liikkumisessa edistää myös hyvinvointia, ja jotain mikä voi toimia esimerkkinä muihinkin kaupunkeihin Euroopassa”, Vesikansa sanoo.

Tapahtuman jälkitallenne tulee Heinrich-Böll-Stiftungin YouTube-kanavalle.