Pia Pakarinen ja Europan neuvoston pääsihteeri Thorbjørn Jagland pyöräilyjoukkueen kanssa.

Apulaispormestari Pakarinen lähetti Euroopan neuvoston Bike tourin matkaan

Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen lähetti Euroopan neuvoston pääsihteeri Thorbjørn Jaglandin kanssa Euroopan neuvoston pyöräilijäryhmän matkaan Finlandia-talolta. Pyöräilykiertueen tavoitteena on palauttaa mieleen Euroopan neuvoston arvoja sekä edistää liikuntaa ja yhteisymmärrystä.

Helsingin ministerikomitean ja ulkoministerien kokouksen jälkeen joukko Euroopan Neuvoston työntekijöitä sekä tukijoukkoja hyppäsi Finlandia-talolla pyörien selkään juhlistaakseen Euroopan neuvoston 70 vuotista taivalta ja lähtivät pyörämatkalle kohti Strasbourgia. 

-  Euroopan Neuvosto tunnetaan vahvana ihmisoikeuksien ja eurooppalaisten arvojen puolustajana. Pyöräilyssä eri jäsenmaiden halki yhdistyy myös hyvän elämän ja hyvinvoinnin edistäminen konkreettisella ja ajankohtaisella tavalla, sanoo Pia Pakarinen.

Pyöräilymatka jakaantuu viiteen eri pyöräilyosuuteen, joiden pituus on noin 85 kilometriä. Reitti kulkee Riikan, Gdanskin, Fuldan ja Berliinin kautta Strasbourgiin. Pyöräilijät saapuvat perille 17.6. Tempauksen on järjestänyt Euroopan neuvoston työntekijöistä koostuva henkilöstökerho.

Mukana tilaisuudessa olivat myös Helsingin liikkumisohjelman projektipäällikkö Minna Paajanen ja pyöräilytiimistä liikenneinsinööri Ilkka Heiska.