Teini-ikäinen tyttö.

Yhteishaku alkaa 18. helmikuuta – Helsinki tarjoaa monta reittiä tulevaisuuteen

Valtakunnallinen yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukioihin alkaa 18. helmikuuta ja päättyy 10. maaliskuuta. Helsingin kaupunki toteuttaa koulutustakuuta eli takaa kaikille helsinkiläisille peruskoulunsa päättäville opiskelupaikan.

Peruskoulunsa 2020 päättävistä helsinkiläisistä vähintään 60 prosentille taataan opiskelupaikka lukiokoulutuksessa ja 40 prosentille ammatillisessa koulutuksessa. Stadin ammatti- ja aikuisopistossa ja kaupungin lukioissa on aloituspaikkoja kaikkiaan noin 6 000 opiskelijalle.

Haku Opintopolun kautta

Yhteishaussa 18.2.–10.3.2020 ovat mukana ammatilliset perustutkinnot ja lukiokoulutus. Yhteishaku on tarkoitettu perusopetuksensa päättäville sekä ilman tutkintoa oleville hakijoille.

Koulutuksiin haetaan sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Opintopolusta löytyvät myös tiedot haettavista koulutuksista ja oppilaitoksista sekä linkit oppilaitosten verkkosivuille.

Jos peruskoulun jälkeinen suunta ei ole vielä selvillä, Next Level -sivustolta löytyy apua. Peruskoulujen opinto-ohjaajat tukevat ysiluokkalaisia koulutusvalintojen tekemisessä. Stadin ammatti- ja aikuisopistoon hakevia palvelee hakutoimisto.

Stadin ammatti- ja aikuisopistossa tarjolla 27 perustutkintoa

Stadin ammatti- ja aikuisopisto tarjoaa yhteishaussa 27 perustutkintoa. Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnossa alkaa uutena kuvallisen ilmaisun osaamisala.

Urheilijoille Stadin ammatti- ja aikuisopisto on oiva opinahjo, sillä urheilu-uran voi luontevasti yhdistää ammatillisiin opintoihin. Urheilijan ammatillinen koulutus

Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikki, jotka haluavat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistaan. Myös yhteishaussa ilman paikkaa jääneet voivat hakea jatkuvassa haussa.

Stadin ammatti- ja aikuisopisto on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Se tarjoaa mahdollisuuden opiskella yli 50 ammattiin 15 toimipaikassa ympäri Helsinkiä.

Helsingissä ruotsinkielistä ammatillista koulutusta järjestää Yrkesinstitutet Prakticum.

Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Kaikissa kaupungin lukioissa voi painottaa opintoja

Helsingin lukiotarjonta on runsas. Kaupungin ylläpitämiä lukiota on 15. Näistä kolme on ruotsinkielistä ja yksi aikuislukio. Kaikissa kaupungin lukiossa opiskelija voi painottaa opintojaan. Opiskelijat voivat myös valita kursseja lukiokampusten ja kaupungin lukioiden yhteiseltä opintotarjottimelta. Kaupungin suomenkieliset lukiot muodostavat kolme kampusta, joista kahteen kuuluu neljä ja yhteen kolme lukiota.

Lukiot Helsingissä

Vuoden 2020 yhteishaun ajankohdat

Yhteishaku ammatilliseen ja lukiokoulutukseen: 18.2.–10.3.
Haku erityisenä opetuksena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen: 11.3.–1.4.
Haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen: 19.5.–21.7.

Den gemensamma ansökan börjar den 18 februari – Helsingfors öppnar många dörrar till framtiden