Kuvituskuva, jossa oppilaita.

Millainen on kaikille sopiva koulu? Katso video.

Kaikille sopivassa koulussa jokainen oppija saa tarvitsemansa tuen. Ydinelementtejä ovat yhdessä tekeminen, joustavat opetusjärjestelyt, perheiden osallisuus ja osaamisen kehittäminen.

Kaikille sopiva koulu tähtää siihen, että jokainen oppija voi kokea koulunsa omakseen. Kaikille sopiva koulu luo tasa-arvoa, joka jatkuu lapsuudesta ja nuoruudesta aikuisuuteen. Oppijat saavat koulussa tarvitsemaansa apua ja tukea ja tekevät asioita yhdessä.

Tutustu kaikille sopivaan kouluun katsomalla videomme. Videon tekstityksen voi Youtubessa valita suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kaikille sopiva esiopetus ja koulu -video on tuotettu kaikille sopivan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen kehittämishankkeessa, osana Mukana-ohjelmaa. Hankkeen yhtenä tavoitteena on ollut kehittää lähikouluperiaatetta, jotta mahdollisimman moni oppimisen ja koulunkäynnin tukea tarvitseva oppilas voisi opiskella omassa lähikoulussaan. Video on kuvattu alkuvuodesta 2020, ennen koronatilanteen aiheuttamia opetuksen poikkeusjärjestelyjä.