Kuva: Filip Mroz / Unsplash

Vauvan päivää vietetään perjantaina yli 30 helsinkiläisleikkipuistossa – tervetuloa mukaan juhlimaan vauvoja

Perjantaina 27.9. eri puolilla Suomea juhlitaan vauvoja. Ajatuksena on, että yhteiseen tulevaisuuteemme – vauvoihin – kiinnitetään päivän aikana erityinen huomio niin kodeissa, työpaikoilla kuin palveluissakin.

Helsingissä Vauvan päivän ohjelmaa on tarjolla kello 10-12 välisenä aikana yli 30 leikkipuistossa ja perhetalossa. Useissa leikkipuistoissa kirjasto on mukana ohjelmaa toteuttamassa, ja osassa mukana on myös neuvola.

- Kutsumme kaikki juhlistamaan vauvoja Helsingin leikkipuistojen Vauvan päivän tapahtumiin perjantaina kello 10 alkaen. Iltapäivällä on Musiikkitalossa mahdollisuus tulla mukaan leikkipuistojen vauvasirkustoimintaan. Vauvojen juhlintaa voi jatkaa klo 18.30 asti keskustakirjasto Oodin Vauvan päivän ohjelmassa, Helsingin leikkipuisto- ja iltapäivätoiminnan päällikkö Hanna Linna kertoo.

Vauvan päivä on syntynyt VauvaSuomi ry:n aloitteesta, ja päivää juhlitaan joka vuosi syyskuun viimeisenä perjantaina. Ensimmäisen kerran vauvat huomioitiin omalla merkkipäivällään vuonna 2017.

Tänä vuonna myös Liikenneturva on mukana juhlimassa päivää ja tekemässä vauvoja näkyviksi. Osassa leikkipuistoja järjestetään yhdessä Liikenneturvan kanssa heijastimien tuunauspajoja.

Juhlapäivä huipentuu Helsingissä kello 13 Musiikkitalolle, jossa vauvat ja heidän vanhempansa voivat vahvistaa vuorovaikutustaitojaan ja tehdä temppuja vauvasirkustuokioissa. Tapahtuma näytetään suorana VauvaSuomen Facebook-sivuilla, joten myös kotona olevat vauvat ja vanhemmat voivat osallistua.

Ohjelmaa järjestetään klo 10-12 seuraavissa leikkipuistoissa ja perhetaloissa:

Lahnalahti
Taivallahti
Betania
Arabia
Brahe
Intia
Kimmo
Lehdokki
Linja
Sanna
Vallila
Isonneva
Viiri
Ulvila
Piika
Maunula
Mäkitorppa
Nurkka
Jalopeura
Kurranummi
Filpus
Maasälpä
Salpausselkä
Viikkari
Traktori
Kiiltotähti
Herttoniemi
Naapuri
Lampi
Kipinäpuisto
Iso-Antti

Leikkipuisto Lorussa ohjelmaa on kello 15.00-18.30.

Lämpimästi tervetuloa!