Aleksanterinkatu ja info-merkki.

Toisen asteen opetus jatkuu etänä talviloman jälkeen

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi hallituksen 25.2. tekemien linjausten pohjalta, että aiempi päätös osittaiseen lähiopetukseen palaamisesta perutaan. Lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa etäopetusta jatketaan 1.3.‒7.3.2021, ennakoiden toisen asteen etäopetuksen jatkumista poikkeusoloihin liittyvien sulkutoimien ajan 8.3.–27.3.2021. Välttämättömät lähiopetuksen tarpeet turvataan lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa. Opetusjärjestelyistä 8.3.2021 alkaen tiedotetaan myöhemmin.

Apua opiskeluhyvinvointiin

Opiskelijoille on tarjolla keskusteluapua myös etäopetuksen aikana. Kuraattori, psykologi ja terveydenhoitaja ovat opiskelijoiden tavoitettavissa ja heitä on mahdollisuus tavata sovittaessa myös kasvokkain. Opiskelijahuollon työntekijöiden yhteystiedot löytyvät oppilaitoksen omilta nettisivuilta. Yhteyttä voi ottaa myös Wilman kautta.

Opiskelijahuollon sivustolle on myös koottu vinkkejä, joilla voi helpottaa etätyöskentelyä huomioimalla ergonomiaan, tauottamiseen, rutiineihin ja osallisuuteen liittyviä asioita.

https://www.toisenasteenyhteys.fi/fi/apua-ja-tukea/apua-ja-tukea/