Puistopiilot kutsuvat perheet Helsinki-seikkailulle - kaupunkilaisen ideasta syntyy iloa monelle

Perheen pienimmät vanhempineen pääsevät kokemaan etsimisen ja löytämisen riemua leikkipuistoissa kesän 2018 aikana. Pienten Helsinki -bloggari Mari Nieminen organisoi yhdessä leikkipuistojen kanssa Puistopiilot-etsintäleikin, jossa Helsingin leikkipuistoihin ympäri kaupunkia on arvoituksen taakse kätketty rasia ja viestivihko samaan tapaan kuin geokätköilyssä. Leikkipuistojen lisäksi Korkeasaaressa ja muutamassa muussa kohteessa voi käydä etsimässä piiloa. Puistopiilojen vihjeet julkaistaan Helsinki-päivänä klo 8. Katso Puistopiilojen vihjeet ja tarkemmat ohjeet täältä.

Mari Nieminen pitää suosittua Pienten Helsinki -blogia, jossa innostetaan lapsiperheitä ottamaan Helsinki haltuun ja osallistumaan valtavaan kulttuuri-, kasvatus- ja vapaa-ajan tarjontaan. - Helsinki on täynnä kivoja leikkipuistoja, jotka on suunniteltu lapsia ja perheitä varten. Olisi ihana nähdä, että perheet käyttäisivät niitä enemmänkin, pohdiskeli Nieminen. Hän oli yhteydessä johtaviin leikkipuisto-ohjaajiin ja yhdessä ideoitiin Puistopiilo-seikkailu perheille.

- Puistopiilot ovat hyvä esimerkki Helsingin strategian mukaisesta kaupunkilaisten osallisuudesta, kertoo johtava leikkipuisto-ohjaaja Noora Hynynen, joka on yhdessä Niemisen kanssa kehitellyt toimintaa. Hän jatkaa, että - leikkipuistoissa halutaan tehdä toimintaa yhdessä perheiden kanssa, kuunnellen heidän ideoitaan ja toiveitaan. Kaupunki hyvän elämän alustana mahdollistaa monenlaisten ideoiden toteutumisen ja yhdessä tekemisen kulttuurin. Niemisellä on hyvät verkostot, laaja seuraajakunta ja paljon osaamista. Kaupunki on vahvasti lasten paikka, täällä on turvallista liikkua ja lapset otetaan myös toimintojen suunnittelussa huomioon. Puistopiilo 2018 ilmeen on suunnitellut nuori helsinkiläinen visuaalinen suunnittelija Lotta Maija Paananen.