Opehuoneen ääni -podcastin ensimmäiset kaksi jaksoa julkaistu soundcloudissa.

Opehuoneen ääni -podcast avaa opettajan työtä ja opetuksen arkea

Helsinkiläisten asiantuntijaopettajien tuottama podcast-sarja avaa opehuonekeskustelua oppimisesta ja opettajuudesta. Podcast toimii paitsi vertaistukena opettajille, myös valottaa opettajan työtä ja koulun arkea koulumaailman ulkopuolisille kuulijoille.
 
”Olen tosi innostunut podcasteista ja kuuntelen niitä paljon. Totesimme kollegojen kanssa, että Suomessa ei ole vielä opetuksesta ja koulumaailmasta ammatillista keskustelua käyvää podcastia, joten päätimme toteuttaa sellaisen”, kertoo Arabian peruskoulun kuvataiteen opettaja Iida Jääskeläinen. Iidan lisäksi podcastissa opettajan työstä keskustelevat Jesse Jarva ja Petteri Roiha.
 
Opehuoneen ääni -podcastin jaksot käsittelevät opettajan arkea ja ajankäyttöä, opettajuutta ja empatiaa, oppimateriaaleja sekä asiantuntijaverkostoja. Suunnitelmissa on tehdä jaksoja myös yhteisopettajuudesta, innovatiivisista kokeiluista sekä tulevaisuuden taidoista. Podcast-tiimi avaa ovensa myös vieraille ja tarttuu ajankohtaisiin opetusmaailmaa käsitteleviin teemoihin.

Podcast on kuunneltavissa Soundcloud-palvelun kautta. Julkaisuista jaksoista ensimmäinen käsittelee opettajan arkea ja toinen koulun roolia, ohjaustyötä ja empatiaa. Jaksoja julkaistaan säännöllisesti lukuvuoden aikana.