Päivitys Merilahden peruskoulun poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen teki perusopetuslain perusteella päätöksen siirtymisestä poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin Merilahden peruskoulussa keskusteltuaan koulun rehtorin sekä sosiaali- ja terveystoimialan epidemiologisen toiminnan kanssa. Poikkeukselliset opetusjärjestelyt kestävät 18.9.2020 asti. Merilahden peruskoulussa on ollut kaksi koronatartuntaa. Altistuneita oppilaita on 61. Henkilöstöä on altistunut 13. Koulussa on oppilaita yhteensä 813, joista yläasteella on 272 oppilasta.

Päätös etäopetukseen siirtymisestä varmistaa opetuksen turvallisen sujumisen. Helsingin kouluissa on syyslukukauden alussa kerrattu erilaisten digitaalisten oppimisympäristöjen osaamista ja tehty valmisteluja mahdolliseen etäopetukseen siirtymisestä. Merilahden peruskoulussa on kaikilla 7.-9. luokkien oppilailla tietokoneet ja käytettävät oppimisalustat on kerrattu oppilaiden kanssa. Koulu toimittaa huoltajille tarkemmat ohjeet Wilman kautta.

Koulun muiden vuosiluokkien sekä erityisen tuen ja valmistavan opetuksen oppilaat jatkavat koululla lähiopetuksessa. Etäopetuksessa olevat oppilaat ruokailevat koululla porrastetun aikataulun mukaisesti. Karanteenissa oleville oppilaille on varattu ruokapaketit.

Uutinen on julkaistu 7.9.2020 ja päivitetty 9.9.2020.