puurolautanen

Päiväkotien luomuvalikoima uudistuu, luomumaito juomaksi

Näkyvin uudistus luomuvalikoimassa on kaikissa päiväkodeissa ruokajuomana tarjottava maito, joka on syksystä alkaen kaikilla aterioilla rasvatonta, D-vitaminoitua luomumaitoa. Uutena ruokalistalle tulee myös jälkiruoaksi luomuhedelmä kahdesti kuuden viikon peruslistalla.

Aiemmin käytössä olleista luomuraaka-aineista listalla pysyvät edelleen kaikki luomuhiutaleet, luomuohrasuurimot, luomujogurtti, luomupiimä ja luomutofu. Muutoksen myötä ruokalistalta poistuvat luomumakaronit ja -pastat, luomuleivät, leivontaan käytettävät luomujauhot, luomuviili sekä luomuherne. Luomuleivät korvataan jatkossa monipuolisemmalla leipävalikoimalla.

Luomuvalikoiman muutokset perustuvat asiakaspalautteeseen, ja ne on suunniteltu yhdessä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa.

Helsingin kaupungin päiväkodeissa, joissa Palvelukeskus Helsinki toimii ruokapalveluntuottajana, on käytetty luomutuotteita vuodesta 2012 alkaen. Luomuvalikoiman uudistamisen jälkeen luomun käyttöprosentti päiväkodeissa nousee merkittävästi. Helsinkiläiset päiväkodit nousevat Portaat Luomuun-ohjelman neljännelle tasolle. Kuusitasoinen Portaat luomuun-ohjelma on ammattikeittiöille suunnattu ohjelma, joka tukee pyrkimystä kestäviin valintoihin.

Muutokset luomuvalikoimassa tulivat voimaan viikolla 32.

Lisätietoa Portaat luomuun –ohjelmasta
www.luomuravintola.fi


JAA