Lukuvuosi kouluissa päättyy 1. kesäkuuta

Koulut viettävät kevätjuhliaan pääsääntöisesti lauantaina 1. kesäkuuta. Helsingin aikuislukion uudet ylioppilaat viettävät valmistumisjuhliaan jo perjantaina 31. toukokuuta. Myös Stadin ammatti- ja aikuisopistossa valmistumisjuhlat ovat pääsääntöisesti perjantaina.  

Helsingin kaupungin lukioista valmistuu tänä keväänä yhteensä 1 874 ylioppilasta. Stadin ammatti- ja aikuisopistosta valmistuu toukokuun aikana noin 2 000 opiskelijaa. 

Helsingin kaupungin lukiot julkaisevat uusien ylioppilaiden nimet internetsivuillaan. Tiedot julkaistaan niistä ylioppilaista, jotka eivät ole kieltäneet nimensä julkaisua.

Kaupungin lukioiden ja Stadin ammatti- ja aikuisopiston lisäksi Helsingissä toimii myös useita yksityisiä lukioita ja ammatillisia oppilaitoksia.

Perjantai 31. toukokuuta on tärkeä päivä pienille, koska tällöin päättyy esiopetus: 6 500 eskarin esiopetusvuosi päättyy ja opinpolku jatkuu elokuussa koulussa. Kesälomien aikana leikkipuistoissa on monipuolista maksutonta toimintaa sekä pienille että koululaisille.

Lukuvuonna 2018−2019 Helsingin työväenopiston kursseille ja luennoille osallistui yli 70 000 kurssilaista. Kursseja ja luentoa toteutui lähes 4 750. Helsingin työväenopiston ja Helsingfors arbiksen syyslukukauden opetustarjonta julkaistaan ilmonet.fi-palvelussa maanantaina 10. kesäkuuta. 
 
Uusi lukuvuosi alkaa elokuussa

Kesän jälkeen koulutyö alkaa kaupungin suomenkielisissä peruskouluissa ja lukioissa torstaina 8. elokuuta. Ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa koulutyö alkaa tiistaina 13. elokuuta.

Stadin ammatti- ja aikuisopistossa uusien opiskelijoiden opinnot alkavat keskiviikkona 7. elokuuta. Jatkavien opiskelijoiden lukuvuosi alkaa torstaina 1. elokuuta.

Helsingin aikuislukion syyslukukausi alkaa tiistaina 27. elokuuta.

Koulujen työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2019−2020

Lukiot Helsingissä

Stadin ammatti- ja aikuisopisto