Lisäopetukseen pääsevät kaikki hakuehdot täyttävät nuoret

Jokainen hakuehdot täyttävä helsinkiläisnuori saa kaupungin tarjoaman opiskelupaikan lisäopetuksessa eli kymppiluokalla. Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen kevään 2019 haussa Helsingin kaupungin tarjoamaan lisäopetukseen haki 417 nuorta, joista suurin osa täyttää hakuehdot. Ehtona on, että hakija on helsinkiläinen ja on saanut peruskoulun päättötodistuksen vuonna 2018 tai 2019.

Tervetuloa-kirje kaikille haussa hakeneille ja varasijalle oleville

Tieto lisäopetukseen hyväksytyille ja varasijalla oleville on lähtenyt Opintopolku-palvelun kautta, Opetushallituksen aikataulun mukaisesti perjantaina 2. elokuuta. Kaikkiin hyväksytyille ja varasijalla oleviin hakijoihin ollaan kouluista yhteydessä alkaen viikolta 32. On tärkeää, että Opintopolussa on nuoren ajantasaiset yhteystiedot, jotta hänet tavoitetaan.

Helsingin kaupunki lähettää 2. elokuuta Tervetuloa-kirjeen kaikille lisäopetukseen hakeneille ja varasijalla oleville. Kirje sisältää kutsun aloitustapaamiseen, jossa nuori ja opinto-ohjaaja keskustelevat lisäopetuksesta. Nuoren ja opinto-ohjaajan keskusteluissa selviää tulevan lisäopetuspaikan sijainti ja opetuksen aloituspäivä.

Hakijan on ilmoitettava 16.8.2019 mennessä, ottaako hän lisäopetuspaikan.

Lisäopetusta useassa paikassa

Opiskelupaikka lisäopetukseen osoitetaan. Opiskelupaikka ei voi olla peruskoulu, josta nuori on saanut päättötodistuksen. Opiskelupaikan osoittamisessa huomioidaan nuoren kotiosoite ja kulkuyhteydet kouluun. Opiskelijan lopullinen lisäopetuksen koulu vahvistuu alkuhaastattelujen jälkeen.

Helsingin kaupunki järjestää lisäopetusta seuraavissa paikoissa:

  • Pasilan peruskoulu, Savonkatu 2
  • Itäkeskuksen peruskoulu, Jäätanssipolku 1
  • Myllypuron peruskoulu, Yläkivenrinne 4
  • Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Hattulantie 2
  • Åshöjdens grundskola, Sturegatan 6 (ruotsinkielinen ryhmä)

Mitä lisäopetuksessa opiskellaan? Katso Helsingin kaupungin lisäopetuksen opetussuunnitelma (pdf).

JAA