Lisäopetukseen pääsevät kaikki hakuehdot täyttävät nuoret

Jokainen hakuehdot täyttävä helsinkiläisnuori saa kaupungin tarjoaman opiskelupaikan lisäopetuksessa eli kymppiluokalla. Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen kevään 2018 haussa Helsingin kaupungin tarjoamaan lisäopetukseen haki 337 nuorta, joista suurin osa täyttää hakuehdot. Ehtona on, että hakija on helsinkiläinen ja on saanut peruskoulun päättötodistuksen vuonna 2017 tai 2018.

Helsinki lähettää Tervetuloa-kirjeen kaikille haussa hakeneille hakuehdot täyttäville nuorille

Tieto lisäopetukseen hyväksytyille on lähtenyt Opintopolku-palvelun kautta, Opetushallituksen aikataulun mukaisesti perjantaina 3. elokuuta. Tänä vuonna perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haussa ei enää ole käytössä varasijamenettelyä. Jos hakija ei ole mahtunut aloituspaikkoihin, opintopolussa valinnan tilana on hakijalla peruuntunut. Jokainen hakuehdot täyttävä helsinkiläinen nuori saa kuitenkin paikan lisäopetuksessa tästä opintopolun merkinnästä huolimatta.

Helsingin kaupunki lähettää 3. elokuuta alkaen Tervetuloa-kirjeen kaikille lisäopetukseen hakeneille, jotka täyttävät hakuehdot. Kirje sisältää kutsun haastatteluun, jossa nuori ja opinto-ohjaaja keskustelevat lisäopetuksesta. Kaikkiin hakuehdot täyttäviin hakijoihin ollaan kouluista yhteydessä alkaen viikolta 32 puhelimitse ja kirjeitse. On tärkeää, että opintopolussa on nuoren ajantasaiset yhteystiedot, jotta hänet tavoitetaan. Nuoren ja opinto-ohjaajan keskusteluissa selviää tulevan lisäopetuspaikan sijainti ja opetuksen aloituspäivä. Hakijan on ilmoitettava 17. elokuuta mennessä, ottaako hän lisäopetuspaikan.

Lisäopetusta monessa paikassa

Opiskelupaikka lisäopetukseen osoitetaan. Opiskelupaikka ei voi olla peruskoulu, josta nuori on saanut päättötodistuksen. Opiskelupaikan osoittamisessa huomioidaan nuoren kotiosoite ja kulkuyhteydet kouluun. Opiskelijan lopullinen lisäopetuksen koulu vahvistuu alkuhaastattelujen jälkeen.

Helsingin kaupunki järjestää lisäopetusta seuraavissa paikoissa:
- Pasilan peruskoulu, Savonkatu 2
- Käpylän peruskoulu, Mäkelänkatu 93
- Myllypuron peruskoulu, Yläkivenrinne 4
- Stadin ammattiopisto, Hattulantie 2
- Åshöjdens grundskola, Sturegatan 6 (ruotsinkielinen ryhmä)

Mitä lisäopetuksessa opiskellaan? Katso Helsingin kaupungin lisäopetuksen opetussuunnitelma (PDF)

JAA