Leikkipuistotoimintaa tarjolla Helsinki-kanavalla

Helsingin leikkipuistot järjestävät sähköisten kanavien kautta leikki- ja toimintatuokioita vauvoille, taaperoille, lapsiperheille ja koululaisille. Tänään leikitään leikkipuistossa –ohjelmasarja esittelee mm. Kukkuluuruu-laulu- ja leikkihetkiä vauvaperheille. Heppatiitiäiset-orkesteri laulattaa, liikuttaa ja leikittää perheen isompia lapsia. Tule mukaan leikkiin ja toimintaan!

Helsinki-kanavalla (www.helsinkikanava.fi) julkaistaan leikkipuistojen uusi ohjelmasarja ”tänään leikitään leikkipuistossa”. Helsinki-kanavalla on katsottavissa videoita erilaisista perheiden toivomista leikki- ja toimintatuokioista, joita ohjataan leikkipuistoissa ja perhetaloissa. Videoita julkaistaan tiistaisin ja torstaisin 9.4. alkaen.

Leikkipuistot ja perhetalot julkaisevat myös internet- ja Facebook-sivuilla leikkipuistojen viikoittaisia toimintatuokioita perheille ja koululaisille kotiin. Leikkipuistojen leikit, askartelut ja liikkuminen voivat jatkua nyt leikkijöiden kesken kotona. Materiaalia julkaistaan myös ruotsiksi, englanniksi, arabiksi, venäjäksi ja somaliksi.

”Heti vallitsevan poikkeustilanteen alkaessa saimme asiakkailta paljon toiveita ohjattujen toimintatuokioiden videoimisesta sähköisille kanaville. On hienoa järjestää leikkipuistojen toimintaa perheille kotiin ja tarjota mukavaa yhdessä tekemistä. Arkirytmin ja tuttujen asioiden säilyttäminen lapsiperheille on tärkeää myös poikkeusolosuhteissa”, sanoo leikkipuisto- ja iltapäivätoiminnan päällikkö Hanna Linna.

Uuden Vetovoimainen leikkipuisto -hankkeen ideana on leikkipuistojen tunnistettavuuden ja saavutettavuuden lisääminen. Leikkipuistot ovat monimuotoisen Helsingin avoimia kohtaamispaikkoja, kaupunginosien sydämiä – ja nyt saavutettavissa myös Helsinki-kanavalla.

Ensimmäinen video on julkaistu 9.4.