Leikkipuistojen kesätoiminnan 2021 ilmoittautuminen ja leikkipuistoruokailu

Tulevana kesänä 1.-3.-luokkalaisille helsinkiläisille koululaisille järjestetään päiväleiritoimintaa auki olevissa leikkipuistoissa arkipäivisin klo 9-16. Toiminta on maksutonta ja siihen ilmoittaudutaan etukäteen Päiväleirit-sivulla Ilmoittautuminen päiväleireille aukeaa 20. toukokuuta kello 8.00. Leiriläisille tarjotaan myös edellisten vuosien tapaan kesäruoka. Päiväleiritoimintaa ja kesäruokailua järjestävät leikkipuistot.

Yhdelle leirille voi osallistua 10 lasta ja kullakin leirillä on oma ohjaaja. Päiväleiritoimintaa järjestetään pääasiassa ulkotoimintana. Leikkipuiston sisätilat on varattu vain leiriläisten käyttöön. Wc:t ovat kaikkien leikkipuiston kävijöiden käytettävissä.

Leikkipuistoissa ei järjestetä muuta avoimen varhaiskasvatuksen ohjattua toimintaa pikkulapsiperheille, eikä yleisötilaisuuksia, tapahtumia tai juhlia. Leikkipuistojen kahluualtaita ei täytetä vedellä tänä kesänä. Perheiden käytössä on leikkipuiston leikkivälineitä.

Leikkipuistoissa maksuton kesäruoka kaikille alle 16-vuotiaille

Leikkipuistojen kesäruokailua järjestetään 7.6. - 10.8. auki olevissa leikkipuistoissa. Maksuttomaan kesäruokailuun ei tarvitse ilmoittautua. Kotoa tuodaan omat lusikka/haarukka ja vesipullo kesäruokailua varten. Leikkipuistosta saa kertakäyttöisen lautasen.

Kesäruokailun järjestämisessä kiinnitetään erityistä huomiota väljyyteen ja hygieniaohjeistuksiin. Kesäruokailuun osallistuvien on noudatettava puistojen turvallisuusohjeita sekä hyvää käsihygieniaa ja ruokailtava pienissä ryhmissä. Ruoka jaetaan puistoissa useammasta eri pisteestä ja ruokajonoissa on noudatettava turvavälejä.
Kasvomaskin käyttöön on vahva suositus leikkipuistoissa kaikille yli 12 vuotiaille sekä sisätiloissa että piha -alueella. Leikkipuistojen henkilökunta opastaa ja ohjaa kesäruokailijoita. Kesäruokailun käytännön järjestelyistä tiedotetaan etukäteen asiakkaille leikkipuistojen kesäsivustolla. Lue lisää kesäruokailusta.

Leikkipuistojen kesäsivulle