Leikkipuistojen kesätoiminnan ilmoittautuminen alkaa 27.5. ja leikkipuistoruokailu 1.6.

Tulevana kesänä 1.-3.-luokkalaisille helsinkiläisille koululaisille järjestetään kesäleiritoimintaa auki olevissa leikkipuistoissa arkipäivisin klo 9-16. Kesäleiritoimintaa ja kesäruokailua järjestävät leikkipuistot julkaistaan leikkipuistojen kesäsivustolla (hel.fi/leikkipuistojen-kesa) viikon 22 alussa. Toiminta on maksutonta ja siihen ilmoittaudutaan etukäteen leikkipuistojen kesäsivustolla. Ilmoittautuminen päiväleireille aukeaa keskiviikkona 27. toukokuuta kello 8.00. Leiriläisille tarjotaan myös edellisten vuosien tapaan kesälounas.

Yhdelle kesäleirille voi osallistua 8-10 lasta ja kullakin leirillä on oma ohjaaja. Kesäleiritoimintaa järjestetään väljästi ja toiminta järjestetään pääasiassa ulkotoimintana. Leikkipuiston sisätilat on varattu vain leiriläisten käyttöön.

Leikkipuistoissa ei järjestetä avoimen varhaiskasvatuksen ohjattua toimintaa pikkulapsiperheille, eikä yleisötilaisuuksia, tapahtumia tai juhlia. Leikkipuistojen kahluualtaita ei täytetä vedellä tänä kesänä. Perheiden käytössä on leikkipuiston kiinteät leikkivälineet. Helsinki-kanavalla ja leikkipuistojen Facebook-sivuilla julkaistaan päivittäin Tänään leikitään leikkipuistossa -ohjelmasarjaa toiminnallisista tuokioista eri-ikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen.

Leikkipuistoissa maksuton kesäruoka kaikille alle 16-vuotiaille

Leikkipuistojen kesäruokailua järjestetään 1.6. - 7.8 auki olevissa leikkipuistoissa. Puistot, joissa kesäruokailua on, julkaistaan ensi viikon 22 aikana osoitteessa hel.fi/leikkipuistojen-kesa. Maksuttomaan kesäruokailuun ei tarvitse ilmoittautua. Kotoa tuodaan omat lusikka/haarukka ja vesipullo puistoruokailua varten. Leikkipuistojen sisätilat, kuten wc ja vesipisteet, eivät ole puistoruokailuun osallistuvien käytettävissä.

”Kesän puistoruokailu on odotettu ja tärkeä palvelu lapsiperheille ja koululaisille. Poikkeustilanteessa lasten kesäruokamahdollisuuden merkitys vahvistuu ja tarjoaa arjen helpotusta ja hyvinvointia perheille”, sanoo leikkipuisto- ja iltapäivätoiminnan päällikkö Hanna Linna.

Puistoruokailun järjestämisessä kiinnitetään erityistä huomiota väljyyteen ja hygieniaohjeistuksiin. Puistoruokailuun osallistuvien on noudatettava puistojen turvallisuusohjeita sekä hyvää käsihygieniaa ja ruokailtava pienissä ryhmissä. Ruoka jaetaan puistoissa useammasta eri pisteestä ja ruokajonoissa on noudatettava turvavälejä. Leikkipuistojen henkilökunta opastaa ja ohjaa kesäruokailijoita. Kesäruokailun käytännön järjestelyistä tiedotetaan etukäteen asiakkaille leikkipuistojen kesäsivustolla.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala seuraa hallituksen antamia ohjeita ja ottaa ne huomioon kesäruokailun organisoimisessa ja järjestämisessä.


Kuva: Mika Ruusunen