Koululaisten syksyn iltapäivätoimintaan hakeminen on alkanut 23.3.

Toimintaa järjestetään 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille, joille kaikille kaupunki tarjoaa paikan joko leikkipuistojen tai koulujen iltapäivätoiminnasta. Iltapäivätoiminta alkaa 13. elokuuta, kun kaupungin peruskoulujen syyslukukausi käynnistyy. Ruotsinkielisten koulujen iltapäivätoiminta alkaa 18.8.

Koululaisten iltapäivätoimintaa on tarjolla kattavasti eri puolilla kaupunkia. Toiminnassa hyödynnetään myös kaupungin taide-, liikunta- ja kulttuuripalvelujen ajankohtaista tarjontaa sekä monimuotoista kaupunkiluontoa.

Hakulomakkeet palautetaan keskitetysti

Koronaepidemiasta johtuen koululaisten iltapäivätoiminnan hakulomaketta ja leikkipuistojen ilmoittautumislomaketta ei voi palauttaa suoraan toimintapaikkoihin ja leikkipuistoihin vaan ne toimitetaan keskitetysti:

1. Lomakkeen voi lähettää turvasähköpostilla, johon tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla (www.hel.fi/iltapaivatoiminta)
2. Tai postitetaan osoitteeseen: Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki. Lomakkeen voi myös tuoda klo 8.00- 16.00 välisenä aikana osoitteeseen: Töysänkatu 2 D, 00510 Helsinki.

Iltapäivätoimintapaikkaa voi hakea joko leikkipuistosta tai koulusta

Koulujen iltapäivätoimintaa järjestetään ensi syksynä noin 210 toimipaikassa ja tulevana syksynä myös osassa leikkipuistoja on mahdollisuus osallistua ryhmämuotoiseen toimintaan. Toimintaa järjestävät koulut, leikkipuistot, järjestöt, seurakunnat ja yksityiset palveluntuottajat.

Iltapäivätoiminnan toimintapaikat ovat kouluittain koulujen kotisivuilla www.hel.fi/iltapaivatoiminta > Toimintapaikat.

Lisätietoa koulujen iltapäivätoiminnasta ja hakulomake: www.hel.fi/iltapaivatoiminta > Iltapäivätoiminta kouluissa.

Iltapäivätoiminnasta peritään kiinteä kuukausittainen asiakasmaksu. Lukuvuonna 2020–2021 maksut ovat:
• 100 euroa kuukaudessa (toiminta päättyy kello 16)
• 120 euroa kuukaudessa (toiminta päättyy kello 17)

52 leikkipuistoa järjestää koululaisille maksutonta iltapäivätoimintaa

Syksyllä 2020 12:ssa leikkipuistossa tarjotaan mahdollisuus hakeutua perusopetuslain mukaiseen ryhmämuotoiseen iltapäivätoimintaan. Näissä leikkipuistoissa ei järjestetä ryhmätoimintaan kuuluvan välipalatarjoilun lisäksi muuta maksullista välipalaa.

Nämä leikkipuistot ovat edelleen kaupunkilaisille avoimia toiminta- ja leikkiympäristöjä. Myös isommat koululaiset ovat tervetulleita leikkimään ja viihtymään maksutta ilman ennakkoilmoittautumista.

Kaupungin leikkipuistot järjestävät koululaisille maksutonta iltapäivätoimintaa 52 leikkipuistossa myös kolmasluokkalaisille ja vanhemmille alakoululaisille. Koululaiset voivat ilmoittautua puistoissa maksulliseen välipalaan (36,10 e/kk). Leikkipuistossa saa syödä omia eväitä. Toimintaa on myös koulujen loma-aikoina, jolloin koululaisille järjestetään mm. retkiä ja tapahtumia. Leikkipuistoon ilmoittaudutaan lomakkeella, jonka voi tulostaa verkosta tai hakea leikkipuistosta.

Lisätietoa leikkipuistojen iltapäivätoiminnasta ja ilmoittautumislomake: www.hel.fi/iltapaivatoiminta > Iltapäivätoiminta leikkipuistoissa.

Iltapäivätoiminnan kustannuksiin mahdollisuus hakea huojennusta ja vapautusta

Perusopetuksen iltapäivätoiminnasta peritään asiakasmaksu, joka on enimmillään 120 euroa kuukaudessa. Huoltajat saavat päätöksen liitteenä asiakasmaksuohjeet ja lomakkeen maksuhuojennuksen hakemiseksi.

Leikkipuistojen osalta maksulliseen välipalaan on mahdollista myös hakea huojennusta.

Koululaisille myös aamupäivätoimintaa

1.–2 -luokkalaisilla on tarjolla kaupungin peruskouluissa myös maksutonta aamupäivätoimintaa ennen oppituntien alkua. Toimintaan ilmoittaudutaan Wilma-järjestelmän kautta elokuussa.

Seuraavissa leikkipuistoissa järjestetään syksystä 2020 alkaen ryhmämuotoista iltapäivätoimintaa