Koululaisten iltapäivätoiminnan hakuaika jatkuu 8.5.2020 saakka

Kaupunki toivottaa kaikkein nuorimmat peruskoululaiset lämpimästi mukaan monipuoliseen koulupäivän jälkeiseen toimintaan. Koulupäivä ja iltapäivätoiminta muodostavan merkityksellisen kokonaisuuden pienen koululaisen arjessa myös ensi syksynä.

Haku lukuvuoden 2020–2021 peruskoululaisten iltapäivätoimintaan on parhaillaan käynnissä. Koronaepidemiasta vuoksi ei hakulomakkeita palauteta suoraan toimipaikkoihin, vaan poikkeuksellisesti turvasähköpostin tai postin välityksellä kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle.

Poikkeustilanteesta johtuen kaupunki jatkaa hakuaikaa kahdella viikolla 8.5.2020 asti, jotta mahdollisimman monen lapsen hakulomake löytäisi perille päätöksentekoon ennen juhannusta. Myöhemmin kesällä tulleet hakemukset otetaan käsittelyyn elokuun alussa.

Toimintaa järjestetään 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille, joille kaupunki tarjoaa paikan joko leikkipuistoissa tai kouluilla järjestettävästä iltapäivätoiminnasta.

Iltapäivätoiminta alkaa syyslukukauden käynnistyessä 13. elokuuta kaupungin suomenkielisissä ja 18.8. ruotsinkielisissä peruskouluissa. Asiakasmaksuihin on mahdollisuus hakea maksuhuojennusta tai –vapautusta.

Ilmoittautuminen ja hakuohje

 1. Leikkipuistoihin ilmoittaudutaan ja koulujen iltapäivätoimintaan haetaan 23.3.–8.5.2020.

 2. Lomakkeen voi lähettää turvasähköpostilla, johon tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Tunnistautuminen toimii lomakkeen allekirjoituksena.

  a.) Lataa ja tallenna tältä verkkosivulta tarvitsemasi haku- tai ilmoittautumislomake tietokoneellesi.
  Lomakkkeet ovat sivun lopussa.
  b.) Sulje verkkoselaimen ikkuna, jossa lomake näkyy avattuna.
  c.) Selaa esiin koneellesi tallentamasi lomake ja avaa se.
  Täytä lomake ja tallenna se koululaisen nimellä, sukunimi_etunimi.
  Sulje ja avaa lomake uudestaan. Tarkista, että tiedot ovat tallentuneet. Sulje lomake.
  d.) Klikkaa verkkosivulla linkkiä, Lähetä iltapäivätoiminnan lomake turvasähköpostilla.
  Linkki on sivun lopussa.
  e.) Lisää sähköpostiosoitteesi lähettäjä-kenttään. Jatka tunnistaumiseen.
  f.) Jatka prosessia, kunnes pääset Uusi viesti –näkymään. Lisää aihe-kenttään teksti IP-hakemus. Alareunassa Liitetiedostot-kohdassa paina Valitse tiedostot –painiketta. Selaa ja valitse tietokoneeltasi täyttämäsi lomake. Paina vielä Liitä-painiketta.
  Lopuksi paina Lähetä-painiketta.

  Lomakkeen voi myös lähettää osoitteeseen: Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki tai tuoda klo 8.00- 16.00 välisenä aikana osoitteeseen: Töysänkatu 2 D, 00510 Helsinki.

  Koronaepidemiasta johtuen
   koululaisten iltapäivätoiminnan hakulomaketta ja leikkipuistojen ilmoittautumislomaketta ei voi palauttaa suoraan toimintapaikkoihin ja leikkipuistoihin.

Hakuohje ja lomakkeet

Koululaisten syksyn iltapäivätoimintaan hakeminen on alkanut 23.3.