Tunnelmia Kurranummen leikkipuiston päiväleiriltä kesällä 2020.

Koululaiset nauttivat kesälomasta leikkipuistojen päiväleireillä

Leikitäänkö kiipparihippaa? Joo!!!! Leikkipuisto Kurranummen päiväleiriläiset ovat jo kahden metrin korkeudessa kiipeilytelineessä, kun ohjaaja vielä kertaa kiipparihipan sääntöjä. Kohta on hiki sekä lapsilla että aikuisilla.

Helsingin leikkipuistot ponnistivat kesällä 1–3.-luokkaisille koululaisille 338 viiden päivän leiriä ympäri kaupunkia. Leireille osallistui yli 2 200 koululaista.

"Leikkipuistojen kekseliäät ohjaajat tekivät kesästä värikkään ja vauhdikkaan", kertoo leikkipuisto- ja koululaisten iltapäivätoiminnan päällikkö Hanna Linna.

Leirien ohjelmaan on kuulunut retkeilyä, liikkumista, taiteilua, mielikuvitusleikkejä, majanrakentelua ja monenlaista muuta.

Aada ja Livia ovat jo toista kertaa päiväleirillä. He sanovat lähes yhteen ääneen, että Kurranummen leirillä on ollut hauskaa ja ruoka on ollut hyvää. Lapset ovat saaneet keksiä itse ideoita tekemisille ja kaikkien ehdotuksia on kuunneltu ja toteutettu.

”Parhaimmalta tuntuu, kun lapsi sanoo saaneensa uuden kaverin”

Leirin ohjaaja Eetu Vieno kertoo, että parhaimmalta ohjaajasta tuntuu, kun lapsi sanoo saaneensa leiriltä uuden kaverin. On hienoa, että kaveruus jatkuu leirin jälkeenkin.

”Leiriä ohjatessa on hyvä muistaa, että lapset ovat lomalla ja on kiva toteuttaa juttuja, joista lapset innostuvat”, Vieno kertoo.

Perheiltä on tullut kiitosta maksuttomista leireistä lähellä kotia.

Leikkipuistojen kesätoiminnalla on jo yli satavuotiset perinteet. Päiväleiritoimintaa koululaisille on järjestetty avoimen leikkipuistotoiminnan rinnalla jo useita vuosia.