Kuva: Jefunne Gimpel

Koko Helsinki oppii

Metsät, kahvilat ja museot muuttuvat oppimisympäristöiksi uudella kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla. 

Helsingissä kouluvuosi on juuri päättymässä, mutta kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla käy kova kuhina kesälläkin, kun Arbis, Helsingin työväenopisto, opetusvirasto ja varhaiskasvatusvirasto yhdistyvät kesäkuun 1. päivänä yhdeksi toimialaksi. 

Koko kaupungista tulee oppimisympäristö ja digitalisaatio etenee päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa.

– Helsingin kaupunki panostaa kasvatukseen ja koulutukseen. Haluamme huolehtia kaikista ja luoda tulevaisuutemme osaavia tekijöitä. Emme halua olla vain Suomen paras, vaan maailman paras, toimialajohtaja Liisa Pohjolainen iloitsee. 

Digitaalisesti oppia voi missä vain

Digitalisaatio on Helsingin kasvatus- ja koulutusmaailman suuri trendi, sillä se mahdollistaa opiskelun missä vain ja milloin vain. Tietokoneiden, älypuhelimien ja erilaisten internet-sovellusten käyttö oppimisessa lisääntyy. Kaiken oppimisen ydin on kuitenkin vuorovaikutus.

– Digitaaliset sisällöt, toimintatavat ja välineet tukevat lapsen, nuoren ja aikuisen uteliaisuutta ja oppimisen iloa. Ne ovat luonteva osa oppimisympäristöä, Pohjolainen sanoo. Erilaisia oppimisryhmiä voidaan jatkossa myös yhdistellä luovasti.

– Esimerkiksi päiväkoti ja Stadin ammattiopisto voisivat hyvin toimia samoissa tiloissa. Ammattiopiston opiskelijat voisivat saada päiväkodista hienoa työkokemusta ja ratkaisu palvelisi molempia, Pohjolainen visioi. 

Toimialan viestintä on siellä missä asiakkaatkin

Toimiala julkaisee kesäkuun alussa uudet verkkosivut, uudistaa sosiaalisen median kanavat ja kehittää asiakaspalvelua yhden luukun periaatteella. Samalla kasvatuksen ja koulutuksen toimiala alkaa käyttämään uutta Helsinki-tunnusta ja visuaalista ilmettä viestinnässään ja markkinoinnissaan. Muun muassa markkinointimateriaalit ja 700 paikan kyltit ja opasteet uudistuvat vähitellen.

Tunnelmat ovat toimialalla siis hyvät?

– Meillehän kesäkuun alku on yhtä juhlaa – koululaisilla, opiskelijoilla ja monilla työntekijöillämmekin alkaa ihana kesäloma. Onnea kaikille valmistuville! Liisa Pohjolainen toivottaa.

JAA