Unelmien liikuntapäivä 10.5.2019

Keppihevosia ja flossausta – kasvatuksen ja koulutuksen toimiala mukana unelmien liikuntapäivässä

Kasvatuksen ja koulutuksen toimijat ovat mukana järjestämässä eri-ikäisten yhteistä, iloista liikkumisen tapahtumaa perjantaina 10. toukokuuta. Helsingin päiväkoteja, leikkipuistoja, kouluja, oppilaitoksia, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, työväenopisto ja Arbis osallistuu valtakunnalliseen Unelmien liikuntapäivään.

Liikunnallisia tapahtumia järjestetään yli 150:ssä kasvatuksen ja koulutuksen yksikössä. Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen helppo kokeilu- ja pop up -päivä. Toimipisteet ovat ideoineet liikkumista itse. Ohjelmassa on mm. pihaleikkejä päiväkodeissa ja leikkipuistoissa, liikuntariehoja, metsäretkiä, flossausmaraton, tanssivälitunteja, keppihevoskisat ja satujoogaa.

Helsingin kaupunki haluaa kääntää kymmenillä toimenpiteillä kehityskulun, joka on tehnyt liikkumattomuudesta keskeisen hyvinvointia murentavan tekijän. Yli 80 prosenttia alle kouluikäisistä, 70 prosenttia peruskoululaisista ja korkeakouluopiskelijoista sekä neljä viidesosaa aikuisista liikkuu liian vähän.

Kaupungin tavoitteena on palauttaa liikkuminen helpoksi ja luontaiseksi osaksi jokapäiväistä elämää. Unelmien liikuntapäivänä Helsingistä tehdään koko valtakunnan liikkumisen keskipiste.

Katso miten Viikon liike toteutuu päiväkoti Sesamissa
Ett, Två, Små — Gå!


Lisää aiheesta

Helsingin liikkumisohjelma

Unelmien liikuntapäivän verkkosivut

Seuraa somessa

#HelsinkiLiikkuu
#Unelmienliikuntapäivä
#HelsinkiOppii


JAA